Stichting GV4

Stichting GV4 organiseert jaarlijks de Volksspelen in Heerhugowaard De Noord.

Gerrie Groot, Nic de Wit, Sjaak Groen en Jos Mooy, zijn als groep van 4 (GV4) in 1976 gestart met het organiseren van de eerste volksspelen. Hun opvolger, Aad van Langen, heeft zich vele jaren ingezet voor de organisatie van de Volksspelen.

Voor de Volksspelen is Heerhugowaard De Noord opgedeeld in 16 wijken. De bewoners van deze wijken vormen een bouw- en een sportteam. Het bouwteam zorgt voor de presentatie van hun wijk door een wagen te maken met een bepaald (actueel) onderwerp (zie fotoalbum). De dag begint dan ook met een optocht met de wagens door De Noord. Hierna wordt de dag traditiegetrouw door een (bekende) Noordender geopend op het voetbalveld van Hugo Boys. Vervolgens gaan de spelen van start en strijden de sportteams om de eerste prijs. Ieder jaar zijn er nieuwe spellen waarin snelheid, behendigheid en samenwerking een rol spelen. En uiteraard is er altijd een waterspel.

's Avonds wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking en loterij, gevolgd door een feest voor iedereen!

Springkussen Stichting GV4:
Het springkussen zal enkel en alleen worden verhuurd aan verenigingen, werkgroepen en stichtingen welke zich belangeloos inzetten voor het organiseren van evenementen in de gemeenschap van Heerhugowaard de Noord.
Het springkussen zal dus niet ter beschikking worden gesteld aan particulieren, organisaties van buurtfeesten, en voor het gebruik van commerciële doeleinden. Bekijk hier de huurovereenkomst springkussen stichting GV4.