Zondag 27 oktober 2019

Wederom speelde Hugo Boys een thuiswedstrijd nu tegen SEW uit Nibbixwoud.
Beide formaties hadden de week ervoor kansloos verloren en zinde op revanche.

Trainer Jeroen Slaager moest door schorsingen en blessures wederom puzzelen en kwam met een
verassende variant. Moos van den Berg em Bart van den Burg in het centrum van de verdediging en Boy
Groen op het middenveld. Hugo Boys begon sterk en kreeg in de 5 e minuut en kans via Bob de Wit.
Het was echter SEW wat de score opende. Een diepe bal van achteren uit viel precies in het midden van
het centrale duo van Hugo Boys. De sluwe Mitch Rekveld wist hier wel raad mee. Met een simpel
voetbeweging passeerde hij Nick Beers. In de 20 e minuut werd het zelfs 0-2. Wederom door een
misverstand kon Nasir Ali Hassan over links binnen door komen en met een geplaatst schot de
voorsprong verdubbelen voor SEW.

Grote vraag was “hoe verwerkt Hugo boys deze tegenslag” Het antwoord was simpel Knokken, inzet en
erop klappen. Dit resulteerde in de 20 e minuut tot de tegentreffer. Bob de Wit werd gevloerd in de 16
meter en de goed fluitende scheidsrechter dhr. C.A. Overtoom wees gedecideerd naar de stip. Jeffrey de
Cock van Delwijnen schoot de penalty onberispelijk in. Hugo Boys ging door en veroverde op het
middenveld het overwicht. De 2-2 kwam echter vanuit de verdediging. Bas Haisma plaatse de bal diep op
Bob de Wit die de bal in één keer voor gaf. Bo Groen was er als de kippen bij om met rechts de bal
onhoudbaar achter keeper Martijn Wierstra te plaatsen. 2-2 was ook de ruststand.

Begin 2 e helft zette SEW druk zonder dat dit tot echte kansen leidde. Het was echter Hugo Boys die
kansen kreeg als eerste schoot Bob de Wit schoot net naast. Niet veel later was het Bart Snoek die een
uittrap van Nick Beers knap controleerde en keeper Wierstra passeerde. Het was dat wouter Doodeman
met een miraculeuze redding de 3-2 voorkwam. De 3-2 kwam echter toch en hoe. In de 60 e minuut
kwam de bal over rechts bij Bart Snoek terecht. Met een weergaloze omhaal passeerde hij keeper
Wierstra voor de 3 e keer. In plaats dat SEW de rug rechte was het Hugo Boys dat door ging. Voor elke
meter werd er strijd geleverd. Dit resulteerde in een overwicht. De 4-2 kon ook niet uitblijven en kwam
er ook. Bob de wit werd op links de diepte ingespeeld, passeerde knap zijn man en met een zuivere pas
wist hij bij de 2 e paal Nick Melten te bereiken die knap binnen schoot. Niet lang daarna kwam Thomas
Kunst voor Nick Melten in het veld. SEW gaf zich gewonnen en gaf steeds meer ruimte weg. In de 86 e
minuut speelde Bart Snoek zich vrij. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Bob de Wit die die de 5-2
aantekende. In de 88 e minuut kon Nick Peeters zijn debuut maken in Hugo Boys 1.

Volkomen verdiend werd deze wedstrijd gewonnen door Hugo Boys 1. Wat nog belangrijker was de
veerkracht die het team toonde. Groot compliment voor het team en technische staf.
Hopelijk zet Hugo Boys deze lijn door tegen KSV.

Geschreven door: Wim Haisma