Hugo Boys wint thuis met 2-1 van Grasshoppers

Zondag 6 oktober 2019

Hugo Boys moest zondag de strijd aan gaan tegen Grasshoppers die een overtuigende start hadden in de 3 de klasse A door met 4-0 te winnen van Hauwert. Onder herfstachtige omstandigheden begonnen de bezoekers voortvarend. In de 5de minuut ging een vrije bal over HB keeper Beers maar de lat voorkwam de voorsprong voor Grasshoppers. Ook Hugo Boys kreeg zijn kansjes maar de ploeg uit Hoogwoud was de bovenliggende partij. In de 27ste minuut kwamen de mannen van trainer Erik van Geemen op 0-1. Met een mooie combinatie randje zestien schoot Jim Roodhof de bal met links in het HB doel. Ook hierna waren het de bezoekers die de wedstrijd bepaalde en het beste voetbal speelde, maar door goed keeperswerk van Nick Beers bleef het tot de rust 0-1.

Na de thee en de speech van Hugo Boys trainer Jeroen Slaager, verscheen een gretiger Hugo Boys op het veld. Dat resulteerde al meteen in een grote kans maar de voorzet van Thijs Wolkers was net te hoog voor Bo Groen. In de 53ste minuut was het wel raak. Na een mooie combinatie kwam de bal vanaf links met mooi combinatiespel van verschillende spelers bij Bo Groen die de 1-1 op het scorebord bracht. Er ontstond een open wedstrijd met 2 ploegen die beide voor de overwinning gingen. In deze fase hield HB keeper Beers de groenhemden verschillende keren van het scoren af door als betrouwbare sluitpost te keepen. Jeffrey de Cock v Delwijnen probeerde nog 2 maal een vrije trap binnen te schieten maar ze miste beide rakelings doel. In de 78ste minuut kwam de bevrijdende 2-1. Wolkers ging aan de linkerkant langs de zijlijn langs de defensie uit Hoogwoud en speelde Bob de Wit aan die kapte de bal en scoorde fraai. Hugo Boys ging voor de winst en trainer Slaager bracht een extra verdediger en de bezoekers brachten een extra aanvaller. De oranjehemden stonden onder druk en de invaller van Grasshoppers kopte zelfs nog op de lat. HB ging door veel inzet en hard werken met de overwinning onder de douche

Geschreven door: Harry Wolkers