Hugo Boys wint degradatiekraker

Zondag 23 december 2018

Op 23 december speelde Hugo Boys thuis de belangrijke thuiswedstrijd tegen Texel 94. Voor de wedstrijd stond Texel op drie punten en Hugo Boys op 7 punten. De winnaar van deze wedstrijd doet goede zaken inzake voorkomen van rechtstreekse degradatie.

Hugo Boys startte sterk binnen een minuut kreeg het twee goede kansen via Bo Groen en Jari Veldman. Deze gingen er echter niet in. Hugo Boys ging door met aanvallen en in de 16e minuut was het wederom Bo Groen die een grote kans kreeg om de score te openen. Uit deze aanval kwam een vrije trap vanaf de rechterkant. Uit deze vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen wist Bo Groen net de bal te raken en verschalkte zo de 15jarige doelman van Texel.

Hugo Boys had zo zijn begeerde voorsprong. Tot de 28e minuut was er ook niets aan de hand voor Hugo Boys. Texel speelde verzorgd voetbal zonder echt gevaarlijk te worden. Texel probeerde het met een afstandsschot deze werd prima gepareerd door keeper Nick Beers. Texel mocht een corner nemen deze draaide prima in en de vrijstaande Danilo Griffioen had geen enkel moeite om Nick Beers te passeren.

In de 40e minuut kwam het mooiste moment van de wedstijd. Aan de rechterkant moet Jeffrey de Cocq van Delwijnen een vrijde trap nemen. Met veel gevoel krulde hij de bal in de rechterkruising en bracht Hugo Boys wederom op voorsprong. Dit was tevens de ruststand.
De 2e helft kenmerkte zich echt als degradatievoetbal. Hugo Boys begon onrustiger te spelen en Texel 94 combineerde aardig tot het 16 meter gebied. Zo ontwikkelde zich een wedstrijd met weinig kansen.

De enigste kans ontstond door een mislukte voorzet die knap door de keeper van Texel uit de kruising werd gehaald. Door de stand van 2-1 bleef het spannend. In de 80e minuut kwam Martijn Hand het veld in. In de 90e minuut speelde Martijn Hand precies op het juiste moment Bob de Wit aan. Deze passeerde keeper Myron Coot en kon zo de bevrijdende 3-1 aantekenen.
Door deze zege klimt Hugo Boys naar de 11e plaats en heeft de aansluiting gevonden met de onderkant middenmoot in klasse 3A.

Geschreven door: Wim Haisma