Intocht Sinterklaas in De Noord

Woensdag 8 november 2017

Via dit bericht willen wij iedereen allereerst bedanken voor de gulle gaven welke wij afgelopen jaar hebben ontvangen tijdens het collecteren langs de deuren en van onze sponsoren! Tevens hierbij een oproep voor nieuwe sponsoren, mocht u de Werkgroep Jeugd willen steunen vernemen wij dit graag.

Dan over naar de intocht van Sinterlaas:

A.s. zaterdag 25 november is het alweer zover, de intocht van Sinterklaas in De Noord! Weer een spannende tijd. De route van de Sint en zijn Pieten is als volgt:

De Sint vertrekt om 13.30uur vanaf de familie Mol aan de Hasselaarsweg 10. Vervolgens gaat de koetsier naar de familie Pronk net om de hoek aan de Middenweg 477 waar even wordt gestopt en er gelegenheid is Sint de hand te schudden.
Vervolgens zullen ze over de Middenweg doorrijden naar de Plaetmanstraat waar ter hoogte van het Noordereiland een 2e stop wordt ingelast (rond 14.15uur). Over het Noordereiland via het Kleine Geldebosch gaat de Sint via de Bosweg, de Leliehofstraat, de Torenburgstraat en de Rozenhoutstraat weer naar de Middenweg waar voor de laatste maal wordt gestopt bij de Doorbraak ter hoogte van de familie van Schagen (rond 14.45uur). De koetsier rijdt hier vandaan naar het Dorpshuis waar de kinderen de Sint en zijn Pieten rond 15.30uur enthousiast en onder luid gezang kunnen ontvangen!

In de zaal van het dorpshuis worden alleen kinderen toegelaten. Een uitzondering wordt gemaakt voor ouders met zeer jonge kinderen. Deze ouders mogen met hun kind plaatsnemen op de hiervoor gereserveerde stoelen. Alle andere ouders kunnen terecht in het bargedeelte van het Dorpshuis. Tijdens het bezoek worden er liedjes gezongen en is er natuurlijk de mogelijkheid vragen te stellen aan de Sint en zijn Pieten! Tussendoor wordt een pauze ingelast waarna de Pieten aan het einde de cadeaus zullen uitdelen! Rond 16.30 zal het Dorpshuisprogramma afgelopen zijn.

Tijdens de intocht zullen er weer foto's gemaakt worden welke te zien zullen zijn op de website.

DE WERKGROEP JEUGD
Dick van Schagen, Jerry Numan, Jos Pasveer, Annemiek Beers, Lennart Baas, Duco Stam, Marlou Zuurbier, Arianneke Moraal, Tessa Groenland en Remco van der Laan.


Geschreven door: Jos Pasveer

Terug naar het overzicht