Het Kabouternest

Het Kabouternest
Het Kabouternest is een vorm van kinderopvang / gastouderopvang in Heerhugowaard De Noord. Het Kabouternest biedt:

- een liefdevolle en veilige omgeving
- individuele ontwikkeling van uw kind
- erkende kinderopvang door gastouder
- een gediplomeerde en ervaren leidster
- kinderopvangtoeslag (belastingvoordeel)
- variabele breng- en haaltijden

Het Kabouternest biedt een warm "nest" aan alle kleine (en grotere) "kabouters" waarvan de ouders moeten werken en dit dus op dat moment niet zelf kunnen doen.

In januari 2012 ben ik begonnen als gastouder en heb middels het Kabouternest mijn eigen opvang, waarin ik kinderen kan opvangen volgens mijn eigen visie.

Al sinds jonge leeftijd wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Na de middelbare school heb ik de opleiding SPW gedaan, hierna de PABO en daarna nog een vervolgopleiding tot Remedial Teacher. Al tijdens de SPW deed ik vakantiewerk op kinderdagverblijven en ook tijdens de opleiding tot basisschooljuf werkte ik in de zomervakanties op kinderdagverblijven. Toen ik klaar was met studeren heb ik een aantal jaren op verschillende basisscholen gewerkt.

In de zomer van 2009 besloot om terug te keren in de kinderopvang. Ik heb toen als invalleidster op vier verschillende vestigingen binnen een organisatie gewerkt en had al snel een werkplek waar ik het meest werd ingezet. Hoewel ik het erg naar mijn zin had en met veel plezier met de kinderen werkte, gaf dit werk toch niet genoeg voldoening omdat ik mijn eigen ideeen ontwikkelde over 'goede' opvang.

Doordat we in 2010 zijn begonnen met het bouwen van ons eigen huis was een vast inkomen erg belangrijk. Er was een plekje vrij op een basisschool waar ik eerder al gewerkt had en ik besloot terug te keren. Ik werkte toen 2 dagen in de kinderopvang en 3 dagen in het basisonderwijs. Met ingang van januari 2011 stopte ik met werken op het kinderdagverblijf om me te kunnen focussen op een eigen opvang. De drie dagen school bleven tot eind december 2011. Sinds januari 2012 is het dan zover, het Kabouternest is een feit!