Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys moeizaam naar puntendeling in Tuitjenhorn

Zondag 28 oktober 2018

Hugo Boys had het met name in de eerste helft erg moeilijk tegen Hollandia T. Ze hadden eerder deze week al 2-1 verloren tegen dezelfde tegenstander in een strijd om de beker en ook zondag leek het die kant op te gaan. Bij Hugo Boys ontbraken een paar vaste krachten en dat gemis werd duidelijk gevoeld.

Tot overmaat van ramp moest, na 10 minuten spelen, ook Jos Rendering met een blessure het veld ruimen. De tegenstander uit Tuitjenhorn drong de oranjehemden terug op eigen helft en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Het vizier van de spitsen stond echter niet op scherp en keeper Beers wist een paar keer goed te redden. Het wonderlijke was wel dat in het laatste deel van de 1e helft, de beste kansen voor de Noordenders waren. In de 36e minuut passeerde Bob de Wit zijn directe tegenstander en kwam in een goede scoringspositie. Zijn schot ging jammerlijk via het been van een verdediger naast. Even later was het wederom de Wit, die oog in oog kwam met Keeper Tijssen. Zijn inzet werd knap gekeerd door laatstgenoemde.

In tegenstelling tot de eerste helft, was de 2e helft van beide kanten niet best. Echte kansen werden niet gecreëerd hetgeen resulteerde in de bloedeloze o-o eindstand. Zowel Hugo Boys als Hollandia T kon zich vinden in deze puntendeling.

Geschreven door: Ger van Kleef