Hugo Boys wint eerste uitwedstrijd in 3de Klasse A met 0-2 bij Kleine Sluis.

Zondag 30 september 2018

De oranjehemden uit De Noord moesten afgelopen zondag naar Anna Palowna voor de krachtmeting tegen Kleine Sluis. Beide teams hadden een 1 punt overgehouden aan een gelijkspel in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Ondanks enkele wijzigingen in het team van Jurgen Heuter Kwam Hugo Boys goed uit de startblokken. Er werd verzorgt gevoetbald vanachteruit en er ontstonden enkele kansen. Maar ook de in het nieuwe tenue spelende thuisclub kreeg een levensgrote kans maar de bal belandde op de paal net naast Keeper Beers en laatste man Jos Rendering kon erger voorkomen.

Direct na de thee kwam de 0-1 op het scorebord. Bo Groen gaf de bal vanaf rechts voor en aanvoerder Jesper Hoogland schoot de bal met links naast doelman Teun Groot. Even later ging Bo Groen alleen op de keeper Groot maar dit redde hij wel en de bal ging over. Ook Kleine Sluis kreeg enkele mogelijkheden maar de Hugo Boys defensie stond als een huis en hield stand. Hugo Boys werd steeds verder in de defensie gedrukt en Kleine Sluis kwam steeds gevaarlijker door maar mist te voor in de preciesie om gelijk temaken. In de 45ste minuut maakte Hugo Boys 0-2 met een snelle counter over rechts. De nog jonge Bart Snoek speelde Bo Groen in de diepte aan. Deze verschalkte de keeper en schoot schitterend via de binnenkant paal het tweede uitdoelpunt. Scheidsrechter Terband liet in de ogen van de vele trouwe meegereisde Hugo Boys supporters hierna nog veels te lang doorspelen. Zelfs in de slotminuten zag hij hands van een HB verdediger en lag hem op de stip. De door Jeroen Woutering genomen pingel werd door Keeper Nick Beers bekwaam gestopt, zondag de 0-2 tevens de eindstand werd.
Volgende week uit tegen Grashoppers, die ook net als Hugo Boys 4 punten heeft behaald in de eerste 2 wedstrijden.Geschreven door: Harry Wolkers

Terug naar het overzicht