Hugo Boys onderuit tegen Victoria-O

Zondag 15 april 2018

De temperatuur was goed zondagmiddag. De regen had zondagochtend al het kunstgrasveld besproeit. Mooie uitgangspositie om de drie punten in Obdam op te halen.

Het eerste wapenfeit kwam van Victoria-O over rechts voorzet en de bal werd net naast gekopt. Bij Hugo Boys duurde het tot de 10e minuut dat Bob de Wit met links een volley op doel schoot. Daarna werd Bob de diepte in gestuurd maar schoot de bal te snel en belande ver naast het doel. In de begin fase was Hugo Boys zoekende in de organisatie en was Victoria-O gelijkwaardig. Even later kwam Bob de Wit met een goede actie door over links en schoot op doel. De bal werd door de voet van de keeper gekeerd. Hugo Boys kreeg met een corner nog een goede kans die Jesper Hoogland net naast kopte.

2e helft kwam Hugo Boys scherper uit de kleedkamer en zette Victoria-O meer onder druk. Daardoor ontstonden er ook goede kansen. Een schot van Jesper Hoogland en een kans voor Thijs Wolkers. Bo Groen had binnen 2 minuten 2 goede kansen om de 0-1 aan te tekenen. Hij kwam 2 keer een op een met de keeper waarin er een bal net naast ging en één recht op de keeper. Daarna kwam Victoria-O er gevaarlijk uit en Martijn Hand tikt de aanvaller op het randje van de zijkant van de zestien meter aan en valt. Scheidsrechter gaf hier een penalty voor. Nick Beers zat nog wel in de goede hoek maar de 1-0 was een feit. Even later had het zomaar 2-0 kunnen staan toen er een bal keihard op de onderkant van de lat werd geschoten. Hugo Boys probeerde het nog wel maar kwam niet echt tot grote kansen meer. Victoria-O probeerde in alle macht de 1-0 over de streep te trekken. Ook de extra blessuretijd hielp Hugo Boys niet meer om de stand om te buigen.
Hugo Boys speelt volgende week de uitwedstijd tegen Con Zelo op zaterdagavond.

Geschreven door: Jeroen Baltus