Hugo Boys wint royaal

Zondag 8 april 2018

Hugo Boys wint royaal van Apollo ’68 met 4-0 en nestelt zich door verlies van Bergen, op de derde plaats in 4de klasse B.

Afgelopen zondag was het in De Noord een heel speciale feestdag. De opening van het verbouwde Dorpshuis en het nieuw aangelegde handbalveld voor Hugo Girls werd groots gevierd door de vele trotse dorpsbewoners. Onder perfecte weersomstandigheden werd het vernieuwde sportcomplex geopend met onder andere om 14.00 uur een handbalwedstrijd van Hugo Girls tegen Schagen en de voetbalwedstrijd van Hugo Boys tegen Apollo ’68.

De voetballers uit Hensbroek werden in het eerste kwartier weggespeeld door de Noordenders. In de 10de minuut maakte Jesper Hoogland de 1-0. Hij kopte een corner van Jeffrey de Cocq v. Delwijnen achter Apollo keeper Paul van de Werf en scoorde. Enkele minuten later nam dezelfde Hoogland de bal van buiten de zestien in ene op zijn slof en maakte de 2-0.Het leek op een inmaakpotje maar de mannen van Hugo Boys trainer Jorgen Heurter werden slordiger en verspeelde veel ballen wat de bezoekers weer enige hoop gaf. Vlak voor rust had zomaar de 2-1 kunnen vallen maar keeper Beers plukte bekwaam de bal voor de voeten van de Apollo spits en hield de nul tot de rust.

Na de thee werd het voetbal niet veel beter maar bleef Hugo Boys de beter voetballende ploeg met als absolute uitblinker de al eerder genoemde scorende middenvelder. In de 58ste minuut kreeg de thuisclub een corner die Jos Rendering voor zijn rekening nam en wie anders dan Hoogland kopte de 3-0 binnen. En onder toeziend oog van de vele toegestroomde Noordenders werd het zelfs 4-0 door dezelfde Jesper Hoogland. Hij wist met een ver afstandschot de keeper te verrassen in de linkerbenedenhoek.
Al met al een geweldige dag voor het hele dorp met zijn vele vrijwilligers, waar nog enkele gezellige uurtjes volgden.

Volgende week gaat Hugo Boys proberen om de overwinningenreeks voort te zetten en gaat op bezoek bij Victoria Obdam.

Geschreven door: Harry Wolkers