Hugo Boys- v.v. Bergen 2-4

Zondag 11 februari 2018

Hugo Boys kan niet winnen van concurrent v.v. Bergen en verliest met 2-4.

Afgelopen zondag kwam v.v. Bergen op bezoek in De Noord bij Hugo Boys om te kijken wie kon aanhaken bij de top in de 4de klasse B. De weersomstandigheden waren iets anders als oktober 2017.Toen vielen de mussen van het dak van de hitte maar nu voelde het aan als een Noordpoolexpeditie. Bergen had het hele seizoen nog niet op natuurgras gespeeld. Thuis sowieso en ook uit troffen ze steeds de tegenstanders met kunstgras.
Met de stevige koude wind in de rug kreeg Bergen al vroeg in de wedstrijd een vrije trap. De nemer schoot de bal snoeihard op doel waar HB keeper Beers de bal wel stopte maar niet kon voorkomen dat Kraakman de 0-1 maakte in de 6de minuut. Dat was een streep door de rekening van de Noordenders. In de 19de minuut werd het echter 1-1 door Jesper Hoogland na een corner van Bob de Wit. Niet veel later kwam HB voor, Jos Rendering gaf de bal vanaf links perfect voor en HB aanvoerder Thijs Wolkers maakte de 2-1. Er kwamen ook zeker nog de mogelijkheden om verder uit te lopen maar ook Bergen had pech met een vrije trap die onderkant lat het veld weer in kaatste. HB keeper Nick Beers stopte nog een bal van dichtbij en tikte ook nog een vrije trap uit de kruising dus leef het 2-1 tot de rust.

Na de thee een beter voetballende ploeg uit Bergen. In de 58ste minuut werd de HB defensie eruit gelopen door Groothuis en die maakt de stand weer gelijk. Enkele minuten later werd het zelfs nog 2-3. Een vrije trap werd door dezelfde Groothuis met het hoofd binnen gekopt. De ploeg van Jorgen Heurter kreeg nog wel wat mogelijkheden maar moest toch zijn meerdere erkennen in de concurrent Bergen die vlak voor tijd ook de 2-4 nog maakte. Met een snelle counter werd de HB verdediging geklopt door de rappe Mick Stoomer die de eindstand op het scorebord bracht.

Volgende week nieuwe kansen. Dan gaat Hugo Boys op bezoek naar ‘t Veld met hopelijk meer succes.

Geschreven door: Harry Wolkers