Zondag 12 november 2017

SV De Rijp – Hugo Boys 4-1

Hugo Boys verliest van concurrent SV De Rijp met 4-1

Afgelopen zondag moest Hugo Boys uit naar De Rijp voor de krachtmeting om de tweede plaats in de 4de klasse B. Beide teams waren vorig jaar gedegradeerd uit de 3de klasse en hadden voor de aftrap dezelfde cijfers en puntenaantallen. Allebei hadden in hun vorige wedstrijd flink geoefend op het afronden en wonnen vorige week met grote uitslagen.
Vanaf de aftrap werd er voorzichtig en verzorgt gebald en de thuisclub kreeg al meteen wat kansjes maar keeper Beers hield bekwaam zijn doel schoon. Scheidsrechter Heesakkers hield het spel kort en kwam al snel met de eerste gele kaarten.
Ondanks het lichte veldoverwicht van De Rijp kwam Hugo Boys vlak voor rust op voorsprong. Nadat Jesper Hoogland met een van zijn befaamde verre ingooien Bob de Wit bereikte bij de eerste paal, scoorde Bo Groen de doorgekopte bal en maakte de 0-1.

Na de thee kwamen twee teams het veld op die er echt voor gingen. Het werd een wedstrijd met behoorlijk voetbal van beide kanten. Het vele toegestroomde publiek genoot met volle teugen ondanks het zuinige weer. Bij een counter in de 54ste minuut ging een rood-wit speler alleen richting HB keeper Beers af. Alleen verdediger Boy Groen kon hem nog stoppen binnen de zestien, alleen niet zonder overtreding. Hij kreeg geel en de toegekende strafschop werd door Tim Deitmers benut en de 1-1 kwam op het scorebord. De mannen van De Rijp trainer Peter van der Zwaan roken hun kans temeer omdat er al meer HB spelers met een gele prent rondliepen.
Dat resulteerde in de 68ste minuut in een tweede gele kaart voor Boy Groen toen er weer een aanvaller van de thuisploeg door de HB verdediging heen kwam. Hij moest helaas met rood vertrekken. HB trainer Jorgen Heuter moest toen nog meer schuiven in zijn toch al gehavende team. De “Walvisvaarders” waren los en ging over de vleugels ten aanval en niet zonder succes want de gebroeders Deitmers maakten achtereenvolgens de 2-1 en de 3-1 en ook vlak voor tijd nog de 4-1. Ondanks dat Koedijk afgelast was tegen KSV blijven zij koploper met De Rijp als goede tweede.
Hugo Boys zakt uit de top drie weg en kan zich weer herpakken in de derby van a.s.zondag thuis tegen Con Zelo.

Geschreven door: Ger van Kleef