Hugo Boys verliest in Tuitjenhorn

Zaterdag 4 april 2015

De wedstrijd Hollandia T – Hugo Boys begon op paaszaterdag een half uur later dan gepland. Scheidsrechter Basaidi kon kennelijk de velden in Tuitjenhorn niet vinden, waardoor men een beroep moest doen op invaller-scheidrechter Kevin Kooij. Ondanks zijn minimale voorbereiding floot hij een prima wedstrijd.

De spelers van Hugo Boys hadden klaarblijkelijk het meeste last van het oponthoud. Al na 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Spits Cees van de Berg kon van dichtbij intikken. Twintig minuten later was het de razendsnelle buitenspeler Mutuka, die een foutje in de verdediging afstrafte. Hij omspeelde keeper Beers en tekende de 2-0 aan. Het zag er op dat moment niet goed uit voor van Noordenders. Toch speelden ze zich weer in de wedstrijd. Bij een vlotte aanval over rechts, slalomde Bob de Wit twee verdedigers voorbij en legde de bal panklaar neer voor Thijs Wolkers. Zijn inzet werd knap gepareerd door de keeper Hoogeboom. Even later in de 25e minuut scoorde de goed spelende Jari Veldman de aansluitingstreffer: 2-1. Hugo Boys werd duidelijk sterker. Vlak voor rust was Thomas Ursem, die de bal nog net toucheerde na een strak ingeschoten vrije trap van Jeffrey de Cock van Delwijnen. Keeper Hoogeboom was kansloos: 2-2.

In de tweede helft kon Hugo Boys die goede lijn niet vasthouden. Hollandia T drong meer aan en door een wat gelukkige schuiver werd het 3-2. Een minuut later was het weer die dekselse Matuka die met een prachtig geplaatst schot keeper Beers kansloos liet: 4-2. Deze dreun kwam Hugo Boys niet meer te boven. Trainer Ronald de Rooij probeerde met de wissels Bas Heidsma, Richard Groen en Ferry Slijkerman het tij nog te keren. De lange ballen naar voren werden echter eenvoudig door de Hollandia verdediging onschadelijk gemaakt. Echte kansen waren er nog aan de andere kant. Een spectaculaire omhaal van Matuka ging net naast en een schot uit de 2e lijn belande op de lat. De stand bleef 4-2. Hollandia T behoudt daarmee kansen op het kampioenschap in de 4e klasse A.

Geschreven door: Ger van Kleef