Blessure overschaduwt winst Con Zelo

Zondag 22 maart 2015

In de derby Con Zelo – Hugo Boys wisten de Waarlanders met 2-1 te winnen. Maar het gesprek van de dag zal vooral gaan over de zware blessure van spits Colin Post, die met de ambulance werd afgevoerd vanwege een verschoven knieschijf. Het spel heeft drie kwartier stil gelegen voordat de laatste vijf minuten uitgespeeld werden.

Terug naar het begin van de wedstrijd. Een echte derby, mooi weer, veel publiek en een goede sfeer waren de voorbode voor een goede pot voetbal. Het eerste kwartier gebeurde er vrijwel niets, totdat Hugo Boys zich begon te melden voor het doel van Con Zelo. In drie minuten tijd kreeg Hugo Boys verschillende kansen om te scoren. Ook de formatie van ex Hugo Boys coach Co van der Gulik kreeg kansjes. Maar het was Jeffrey de Cocq van Delwijnen, die namens Hugo Boys, voor de voorsprong zorgde via een van richting veranderde vrije trap, stand 0-1.

Het was voor Con Zelo het sein om meer naar voren te gaan voetballen. Dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker, die op naam kwam van Johnny Doodeman, ook via een van richting verandert schot, stand 1-1. Na rust was het Hugo Boys dat beter uit de kleedkamer kwam. Wederom was het Jeffrey de Cocq van Delwijnen die voor het gevaar zorgde, met een vrije trap op de lat. Een kwartier voor tijd was het Con Zelo dat op voorsprong kwam. Uit de rebound kon de bal binnen geschoten worden, stand 2-1

Vijf minuten voor tijd werd Con Zelo gevaarlijk in de zestien van de bezoekende ploeg, spits Colin Post kwam bij deze aanval ongelukkig ten val. Aan de reacties van de spelers af te lezen, kreeg ook het publiek al snel door dat het hier om een ernstige blessure ging. Een ambulance moest er aan te pas komen om de spits van het veld te halen. De wedstrijd heeft drie kwartier stilgelegen, om vervolgens de laatste vijf minuten uit te spelen. Hierin kreeg Hugo Boys nog twee grote kansen, maar wist het niet te scoren, eindstand 2-1.

Geschreven door: Lex Rendering