Billenknijpen voor Hugo Boys

Zondag 15 maart 2015

De inhaalwedstrijd Hugo Boys 1 tegen Schagen 1 stond vandaag op het programma. Aangezien Hugo Boys keurig bovenaan in de derde periode staat werd deze wedstrijd, vanwege het inhalen, nog gespeeld voor de tweede periode.

Hugo boys begon sterk en al snel resulteerde het in de openingstreffer
Na een verre inworp van Jesper Hoogland voor het doel werd deze keurig weggewerkt door de defensie van Schagen maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Thomas Kunst, die hem uit de draai van buiten de 16 meter prachtig in het rechterbovenhoekje krulde. 1-0.

Een goede voorzet van Jos Rendering, bracht Hugo Boys bijna meteen op een ruimere voorsprong. De bal schoot voorbij spits Thijs Wolkers, maar achterin kwam Giel Borst opstomen, die de bal nog bijna kon inschieten.
Schagen kreeg meer grip op de wedstrijd. De spitsen kwamen er een paar keer goed door en ook via corners werd Schagen gevaarlijk, maar op het afronden kan er vaker getraind worden.

Aanvoerder Thomas Ursem van Hugo Boys nam het team, in de 20e minuut, op sleeptouw. Een prima vrije trap van Jeffrey de Cocq, die eigenlijk te ver leek te vliegen, maar daar stond Thijs 'met de elastieke benen' Wolkers, die hem prima terug voor het doel kopte en vervolgens was het een koud kunstje voor Thomas Ursem om de bal binnen te tikken. 2-0.
De spanning keerde weer helemaal terug in de 31e minuut. Een niet zo'n slimme overtreding van Hugo Boys aan de zijlijn leidde tot een vrije trap voor Schagen. De organisatie van Hugo Boys leek goed te staan, maar aanvoerder Thomas Ursem kon de voorzet niet helemaal goed verwerken. In de kluts en al vallend kon verdediger Jan Bakker de bal in het netje schuiven. 2-1

Schagen komt de tweede helft beter uit de verf met een paar goede kansen, maar Hugo Boys weet beter met z'n kansen om te gaan. Een goede voorzet vanaf rechts kwam op het hoofd van Thijs Wolkers, die hem over de onnodig uitkomende keeper kopte en de bal rustig in het doel rolde. 3-1
Hugo boys leek nu de 3 punten toch wel in de tas te hebben. Na een slimme pass van Jeffrey de Cocq op Bob de Wit, ging Bob nog één man voorbij en op randje 16 krulde hij de bal ala 'René Zwagerman' met het buitenkantje keurig binnenkant paal binnen. 4-1
Schagen die de tweede helft meer en meer uit handen gaf, probeerde er nog wel een wedstrijd van te maken. Na een simpele aanval kwam de bal voor de voeten van de spits van Schagen en die kon hem makkelijk binnentikken. 4-2.
De spanning kwam twee minuten later helemaal terug , want Schagen drukte door, op zoek naar meer. Een voorzet vanaf rechts werd binnengekopt en liet hugo boys keeper Kenny Beers kansloos. 4-3.
Kansen kwamen er daarna voor beide teams. Thijs wolkers kwam enkele keren goed door, maar wist geen doel te treffen. Ook Schagen ging nog voor het punt, maar Hugo Boys keeper Kenny Beers pakte letterlijk en figuurlijk de drie punten voor Hugo Boys.
Einduitslag 4-3

Geschreven door: Tim Koomen