Moeizame overwinning Hugo Boys

Zondag 1 maart 2015

Op een wat hobbelig en zwaar veld in Den Oever heeft Hugo Boys een 2-3 overwinning weten te behalen.

Het begin van de wedstrijd was gelijk voor Wiron met een aanval over rechts en een schot net naast het doel. Eerste kans voor Hugo Boys kwam van Bob de Wit die het zijnet raakte. Iep Stam was dicht bij de eerste treffer eerst een afgeslagen corner waarbij hij de bal net over het doel schoot. Daarna had hij een goede voorzet die bijna door een Wiron speler binnen werd gelopen. Wiron kwam er nog een keer gevaarlijk uit maar schoot de bal voor het doel van Hugo Boys langs. Na nog goede kansen voor Hugo boys die over of naast het doel belanden bleef de ruststand 0-0.

Tweede helft begon met wat onnauwkeurig heden van de Hugo Boys defensie. Er werd over de bal heen geschoten en een te korte terugspeelbal maar dit liep allemaal goed af. In de 52e minuut gooit Jesper Hoogland de bal in en wordt er doorgekopt maar door de verdediging van Wiron niet voldoende uitverdedigd. De bal beland net buiten de zestien meter en Jesper Hoogland kan beheerst binnen schieten 0-1. Hierna krijgt Giel Borst een goede kans op 0-2 maar de keeper van Wiron redt. Wiron slaat terug met een dieptebal over de Hugo Boys defensie heen en de spits van Wiron is er vandoor en schiet de 1-1 binnen. Even later geeft Jos Rendering van achteruit een goede bal op Bob de Wit die met zijn snelheid zijn man de baas is. Bob schiet over de keeper richting tweede paal waar Thijs Wolkers de bal in kan tikken 1-2. Nog geen 2 minuten later loopt Daan Wolkers binnen de eigen zestien meter bij een Wiron speler in zijn rug. Penalty en het staat weer gelijk 2-2. In de 72e minuut stuurt Thijs Wolkers de goed spelende Bob de Wit de diepte in en hij schiet goed binnen in de lange hoek 2-3. Hierna krijgt Hugo Boys nog een paar goede kansen om de scoren uit te breiden maar dit gebeurt niet. Wiron daarin tegen krijgt hierdoor ook nog een paar goede mogelijkheden om de 3-3 te maken. Hugo Boys kan dit maar net voorkomen en neemt de drie punten mee naar Heerhugowaard.

Geschreven door: Jeroen Baltus