Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys verliest regenachtig duel

Zondag 7 december 2014

In een regenachtig duel, wat eindigde in een ware modderpoel, heeft Hugo Boys niet weten te winnen van het tactisch betere Geel Zwart. Hugo Boys bepaalde het spel, maar kon niet domineren, Geel Zwart kon met counters de wedstrijd beslissen, eindstand 1-3. De formatie uit Heerhugowaard kon hierdoor de aansluiting met de middenmoot niet maken.

Na vijfentwintig minuten kwam de wedstrijd pas tot leven. Een prachtige aanval van Hugo Boys over verschillende schijven en één keer raken leidde tot een grote kans, maar kon nog net voorkomen worden. Uit de daarop volgende corner counterde Geel Zwart Hugo Boys eruit en kon hierdoor op voorsprong komen door Lex Tas, stand 0-1. Vlak na het doelpunt kreeg Jeffrey de Cocq van Delwijnen de uitgelezen mogelijkheid op de 1-1, maar schoot naast.

Hugo Boys was direct na rust nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en verloor de regie op het middenveld. Het spel lag hierdoor veel open, maar Geel Zwart kon niet profiteren, mede door het goede keeperswerk van Kenny Beers. Na zestig minuten spelen leek de gelijkmaker er te komen, maar Thijs Wolkers kreeg de bal niet in het doel. Een kwartier voor tijd brak letterlijk de hel los en namen plassen de overhand op het veld.

Hugo Boys was steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er na ruim tachtig minuten. Thomas Kunst schoot bekeken raak vanaf punt zestien, stand 1-1. Hugo Boys ging opzoek naar de winnende treffer, maar het was Geel Zwart dat aan het langste eind trok. De bal belandde in een plas en hierdoor verkeek keeper Kenny Beers zich op de bal, Ron Baltus kon om Kenny Beers heen en de bal binnenschieten. Vlak voor tijd besliste Geel Zwart de wedstrijd door de 3-1 binnen te schieten.

Geschreven door: Lex Rendering