Verdiende overwinning Hugo Boys

Zondag 30 november 2014

De wedstrijd Nieuwe Niedorp 1 – Hugo Boys was een belangrijke. Voor Nieuwe Niedorp om uit de degradatiezone te komen en voor Hugo Boys om aansluiting te behouden met de middenmoot.

Het beeld van de wedstrijd was snel bepaald. Nieuwe Niedorp maakte gebruik van hun fysiek kracht. De mannen van Ronald de Rooij gingen niet mee met dit spel. Op het zware veld lieten ze de bal goed rondgaan en al snel kreeg Bob de Wit een goede kans. In de daarop volgende aanval was het raak Bob de Wit met een technisch hoogstandje schoot de bal fraai in de linkerhoek. 0-1. Nieuwe Niedorp bleef de lange bal hanteren en bijna met succes. Zo was spits Mark Hopman van Nieuwe Niedorp met een kopbal en een schot vlakbij de gelijkmaker, echter Hugo Boys had nog een paar mogelijkheden in de eerste helft echter deze werden niet benut waardoor de ruststand 0-1 in het voordeel van Hugo Boys was.

Tweede helft gaf geen verandering van het spelbeeld. Hugo Boys bleef aandringen en de 0-2 kon ook niet uitblijven. In de 57 e minuut een snelle uitgooi over de rechterkant van het veld bereikte de bal Chiel Borst die voorgaf Thijs Wolkers kopt onberispelijk in 0-2. Hugo Boys moest noodgedwongen wisselen zo ging aanvoerder Thomas Ursem eruit en kwam Daan Wolkers hem vervangen als laatste man. Het had geen invloed op de verdediging. Nieuwe Niedorp kwam niet verder dan een paar corners. In de 78e minuut werd de moegestreden Thijs Wolkers vervangen door Tom Joosten. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam in de 81e minuut. Jeffrey de Cocq van Delwijnen kreeg de bal 35 meter vanaf het doel passeerde met rechts en schoot met links onhoudbaar in de rechter kruising 0-3. De wedstrijd was gespeeld en Hugo Boys had zijn verdiende overwinning te pakken.

Geschreven door: Wim Haisma