Slotfase tekort voor Hugo Boys

Zondag 23 november 2014

23 november '14. Na de zure nederlaag van Hugo Boys in de afgelopen wedstrijd tegen laagvlieger DWOW, moest Hugo Boys dit weekend zich herpakken tegen het hooggeklasseerde SRC uit Schagen.

Hugo Boys begon sterk in de beginfase en kreeg ook al meteen wat kleine kansen. Daarna was het SRC die het beste van het spel kreeg. Een paar goed lange passes van de verdediging van SRC werden niet goed afgemaakt, maar in de 45e minuut kon de buitenspeler van SRC een balletje goed terug leggen op de mee opgekomen middenvelder en die had daarna geen enkele moeite om Hugo Boys keeper Kenny Beers te verschalken. Beide teams gingen met een 0 -1 stand de rust in.
De tweede helft was amper begonnen en SRC verdubbelde de score. De spits van SRC werd goed ingespeeld en kaatste de bal keurig mee met de opgekomen middenvelder, die daardoor meteen oog in oog kwam te staan met Hugo Boys keeper Kenny Beers en plaatste de bal keurig in het hoekje. 0 - 2. Hugo Boys had de moed nog niet opgegeven en kwam met de aansluitingstreffer. Een goede voorzet van Jeffrey de cocq werd goed ingekopt door spits Thijs Wolkers. 1 - 2. Hugo Boys ging op zoek naar de gelijkmaker, maar SRC maakte al snel hun derde doelpunt. Een voorzet van SRC kon niet goed weggewerkt worden door Hugo Boys en in de kluts kon SRC scoren. 1 - 3. Hugo Boys werd weer sterker en na een goede voorzet van opnieuw jeffrey de cocq kopte ook opnieuw spits Thijs Wolkers een bal goed in, maar kwam tegen de lat. Bob de Wit was dit keer alert en ronde de rebound keurig af. 2 - 3. De slotfase brak aan en Hugo Boys kreeg enkele grote kansen, met name Thomas Ursem die een kopbal in de hoek wilde plaatsen, maar rakelings naast ging. Eindstand 2 - 3.

Geschreven door: Tim Koomen