Hugo Boys zakt weg in de Wieringer klei

Zondag 9 november 2014

Op een zwaar veld, maar in een heerlijk zonnetje, gingen de Noordenders roemloos ten onder. De tegenstander uit Wieringerwerf, onderaan in de 4e klasse, was op alle fronten beter. Met name in duel-felheid gaf DWOW, Hugo Boys een lesje.

De spelers van DWOW wonnen de meeste één op één duels en wisten regelmatig hun snelle voorwaartsen te bereiken. Na 10 minuten resulteerde dat in de eerste kans. Van dichtbij werd rakelings naast geschoten. Een kwartier later was het wel raak. Een doelpunt met een buitenspel-luchtje, maar niet volgens scheidrechter Mand. Een voorzet van rechts werd knap over keeper Beers getikt: 1-0. Hugo Boys leek wakker geschut en de mouwen werden even opgestroopt. Direct na het doelpunt van DWOW trokken de oranjehemden ten aanval. Giel Borst zag zijn afstandsschot net naast gaan. Even later speelde Bart van den Burg zijn man uit en zette strak voor. De bal belandde voor de voeten van Bob de Wit die net naast schoot. Ook was er nog een kansje voor Tom Joosten, maar verder liet DWOW het niet komen. De 1-0 voorsprong werd eenvoudig tot over de rust getild. De meegereisde Noordender supporters hoopten op een feller Hugo Boys in de 2e helft. Deze hoop ging al snel verloren. Direct na de aftrap combineerden de Wieringers door de Hugo Boys verdediging en leken verder afstand te nemen. Hun spits mikte echter op te paal. DWOW bleef geconcentreerd en fel spelen. In de 65e minuut werd de rechtsbuiten binnen de zestien neergehaald. De terecht toegekend penalty werd solide ingeschoten: 2-0. Trainer Ronald de Rooij probeerde met het doorschuiven van zijn achterste man Thomas Ursem en het inzetten van de wissels Martijn Hand, Iep Stam en Arie Groot, meer druk naar voren te geven. Maar echt gevaarlijk werd Hugo Boys niet meer. Aan de andere kant kreeg DWOW hierdoor juist prima counter-mogelijkheden. Gelukkig voor Hugo Boys werden de meesten onschadelijk gemaakt door de goed spelende Daan Wolkers. Hij kon echter niet voorkomen dat de 3-0 eindstand op het scorebord kwam. Een slippertje van keeper Beers werd onberispelijk afgestraft.

Geschreven door: Ger van Kleef