Enerverende derby Hugo Boys – Con Zelo : 2-1

Zondag 2 november 2014

Het was afgelopen zondag een genot om bij Hugo Boys – Con Zelo langs de lijn te staan. De wedstrijd stond bol van de spanning, strijd en passie. Dus ingrediënten genoeg om een echte derby compleet te maken. De vele toeschouwers hebben zich niet hoeven te vervelen.

Het beeld van de eerste helft was dat Hugo Boys net even wat feller in de duels was. Hierdoor ontstond er een licht veldoverwicht. Er waren doelrijpe kansen over en weer. Zo werden er doelpunten afgekeurd ( buitenspel) en er waren schoten tegen de paal. Al met al genoeg redenen om op het puntje van je stoel te zitten. Uiteindelijk kwam Hugo Boys in 30ste minuut op 1-0 uit een vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen. De bal werd in het 16 meter gebied door niemand meer aangeraakt waardoor keeper Marco Houtenbos van Con Zelo de bal uit het net mocht vissen. Even later was het weer raak. Uit een voorzet van Giel Borst tikte Tom Joosten knap de 2-0 binnen. Deze riante stand op het scorebord was wel ietwat geflatteerd. De spitsen van Con Zelo stonden niet op scherp, waardoor de verdediging van Hugo Boys geen averij opliep. Aan de zijde van Hugo Boys had Bob de Wit ook een aantal fraaie acties, maar de 3-0 bleef uit. Het eerste kwartier in de 2e helft was Con Zelo de betere ploeg. Men startte fel in de duels en dit resulteerde al snel in een terechte goal voor de Waarlanders : 2-1. Maar de grote inzet van beide teams eiste ook conditioneel zijn tol. De moegestreden Tom Joosten werd vervangen door Martijn Hand. En Jesper Hoogland werd vervangen door Iep Stam. Hugo Boys kreeg weer controle over de wedstrijd en ging ook weer kansen creëren. Maar Con Zelo trok ook alles uit de kast om de 2-2 te forceren. Hierdoor was de wedstrijd zinderend spannend. Toen scheidsrechter Terband in de 95e minuut de wedstrijd affloot, ging er een zucht van opluchting over het complex. Deze geweldige derby leverde voor Hugo Boys de drie punten op. Eindstand 2-1.

Geschreven door: Fred Oudhuis