VZV-Hugo Boys gelijkwaardig

Zondag 26 oktober 2014

Op een wat grauwe zondagmiddag kwam Hugo Boys in het ‘t Veld niet langs VZV. Zowel Hugo Boys als VZV kregen wel kansen om een doelpunt te maken. Beide ploegen wilde niet verliezen van elkaar waar door er op het middenveld veel werd uitgevochten. En daardoor bleef de einduitslag op 0-0 steken.

Vooraf aan de wedstrijd kwamen beide ploegen het veld op lopen en had iedere speler een F-pupil aan de hand van zijn eigen club. Na een voorzichtige opening van de wedstrijd, ontstond in de 6e minuut een corner voor VZV. Deze corner werd ingebracht en net voor de lijn weggehaald. Eerste kans van Hugo Boys begon aan de linkerkant. Giel Borst werd goed ingespeeld en schoot met links net naast. In de 19e minuut krijgt VZV een vrije trap waar ze een variant proberen. De eerste speler maakt een schijntrap waarna de tweede speler de bal over het doel schiet. In de aanval erop krijgt Jos Rendering een vrije trap die hij met links over schiet. De scheidsrechter die er goed dicht op zit, maar al in de eerste 25 minuten er op wijst dat hij niet van tijd rekken houdt. Na een goede actie van Bob de Wit weet hij Giel Borst te vinden in de zestien. Giel Borst draait de bal met rechts over het doel heen.

In de tweede helft beginnen de ploegen waar ze gebleven zijn, kansen ontstaan aan beide kanten. Het veld wordt wat langer gehouden en door die ruimte gaat het spel wat meer heen en weer. Hierdoor is de wedstrijd voor de toeschouwers wel aantrekkelijker. De kansen die nu ontstaan worden steeds groter. Thomas Ursem krijgt binnen de zestien meter van VZV een goede kans maar krijgt de tijd niet om in te schieten. Aan de andere kant krijgt Joost Wijnker nog een grote schiet kans die op de vuisten van Kenny Beers belanden. Er wordt niet meer gescoord, eindstand 0-0.

Geschreven door: Jeroen Baltus