Hugo Boys naar verdiende overwinning

Zondag 12 oktober 2014

Om aansluiting te houden met de ploegen in het linker rijtje, moest er gewonnen worden. Tegenstander Wiron was een gewillig slachtoffer. De ploeg uit Den Oever had vanaf de eerste minuut niets in te brengen. De Noordenders waren op alle vlakken de betere. Al in de 5e minuut leek Hugo Boys de score te openen. Thomas Kunst zette een mooie aanval op over de linkerkant. Bob de Wit snelde zijn tegenstander voorbij en leverde een puike voorzet af. Via de arm van een Wiron-verdediger belandde de bal bij Bart van der Burg die hard uithaalde. Keeper Veldhuis stond op de goede plek, maar Wiron was gewaarschuwd. De mannen uit de Noord voelden dat er méér in zat en na een kwartier spelen was het zover. Een voorzet van links werd attent door Jesper Hoogland ingetikt: 1-0. Hugo Boys bleef aanvallen wat resulteerde in een paar goede kansen. Jos Rendering zette vanaf links strak voor op de toegesnelde Ferry Slijkerman. Zijn snoeiharde kopbal werd ter nauwer nood door keeper Veldhuis gekeerd. In de 39e minuut was het wél raak. De voorzet van Bob de Wit werd simpel ingetikt door de goed spelende Thomas Kunst: 2-0. Wiron had geen antwoord en kreeg de eerste helft slechts één kans welke door buitenspel om zeep werd geholpen.

In de tweede helft leek de ploeg uit Den Oever meer aan te dringen. Kleine kansjes waren er voor Tijsen en Meijer, maar beiden wisten de solide keepende Kenny Beers niet te verschalken. Hugo Boys was niet echt onder de indruk en zocht weer de aanval. Keeper Veldhuis redde knap na een kopbal van Tom Joosten en een inzet van Bob de Wit die zijn spectaculaire slalom door de Wiron-verdediging net niet wist af te ronden. Met de invallers Martijn Hand, Giel Borst en Jari Veldman voerde Hugo Boys trainer de Rooij de druk nog verder op. Er volgden een paar goede kansen. Het verwachte doelpunt viel echter aan de andere kant. Met een prachtig afstandsschot klopte Bob Schuiling keeper Beers in de 85e minuut: 2-1. Het leken nog 5 spannende minuten te worden. Niets was minder waar. Wiron kon geen vuist maken en in de extra tijd maakte Bob de Wit met een mooi afstandsschot aan alle twijfel een eind. Met de 3-1 overwinning kunnen de Noordenders de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Geschreven door: Ger van Kleef