Hugo Boys verliest onnodig met 3-2 uit tegen Succes.

Zondag 5 oktober 2014

Hugo Boys moest afgelopen zondag naar Hippolytushoef om te proberen van de plaatselijke fc de punten te veroveren. Succes begon sterk en kreeg al snel enkel mogelijkheden om de score te openen, maar het was Hugo Boys die de 0-1 liet verschijnen op het scorebord. Jesper Hoogland onderschepte rond de middencirkel de bal bereikte Tom Joosten die fraai doorspeelde naar Jeffrey de Cocq Van Delwijnen. Deze faalde niet en schoot raak met rechts. De voorsprong van Hugo Boys was echter van korte duur want in de 16de minuut maakte Succes de 1-1 Het was de topscoorder van klasse 4A, Jop Esschert, die de voorzet afrondde en gelijkmaakte. Even later was het weer dezelfde Esschert die de defensie van de Noordenders te snel af was en de 2-1 liet aantekenen. Ook hierna was het steeds weer de thuisclub die de bovenliggende partij was. In de 35ste minuut werd het zelfs 3-1 door Jeroen Metselaar. Vlak voor rust leek uitslag nog groter te worden maar de paal bracht redding en werd er met 3-1 gerust.

Na de thee een beter en gretiger Hugo Boys. De oranjehemden maakte in de 53ste minuut dan ook de 3-2. Jos Rendering soleerde fraai vanaf de linkerkant richting de zestien en bracht Thijs Wolkers in stelling om te scoren. Hugo Boys rook zijn kansen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Steeds vaker werd het doel van Marco Scholten, de invaller keeper van Succes, bestookt. Maar de spitsen van Hugo Boys mistte de precisie.Vlak voor tijd werd een doorgebroken aanvaller van Succes bij zijn middel gepakt door invaller laatste man Iep Stam. De goed leidende scheidsrechter van ’t Klooster,trok direct rood en HB moest verder met 10 man. De daaruit volgende gevaarlijke vrije schop werd vakkundig gestopt door Kenny Beers. De Hugo Boys mannen vochten als leeuwen maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Al met al genoeg redenen, gezien de tweede helft om de volgende thuiswedstrijd tegen Wiron met vertrouwen tegemoet te zien.

Geschreven door: Harry Wolkers