Hugo Boys neemt gouden punten mee naar huis.

Zondag 21 september 2014

Zondag 21 september 2014. De wedstrijd V.V. Schagen 1 tegen Hugo Boys 1 stond op het programma. Voor Hugo Boys een belangrijke wedstrijd, want met één punt uit de laatste twee wedstrijden moesten de Noordenders hier de drie punten wel weghalen om aansluiting te houden met de bovenste ploegen.

Om precies 14.00 uur floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. V.V. Schagen zette de Hugo Boys verdediging, onder leiding van aanvoerder Thomas Ursem, in de beginfase stevig onder druk. Al in de derde minuut mocht V.V. Schagen een corner nemen, die knap voorgegeven werd en binnen het vijf meter gebied ook knap werd binnengekopt Het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege het hinderen van Hugo Boys keeper Kenny Beers. Hugo Boys had het lastig, maar kreeg zo af en toe, via de spitsen Thijs Wolkers en Bob de Wit, wel wat kleine kansen. Het leek erop dat beide teams met de brillenstand aan de thee mochten, maar in de 42e minuut was het toch raak voor Hugo Boys. Jeffrey de Cocq van Delwijnen gaf een prima steekpass op de opkomende Martijn Hand, die vervolgens de bal laag voorgaf en Thijs Wolkers gemakkelijk kon binnenlopen. 0 - 1. ' Het was een lastige eerste helft, maar gelukkig hebben wij die spits met z'n gouden ' elastieke ' beentjes, die hem vlak voor rust binnenschiet', aldus Jos Rendering na afloop van de wedstrijd. De teams gingen rusten met een 0 - 1 stand op het scorebord.

De tweede helft begon en V.V. Schagen wilden zich zo snel mogelijk op het scorebord zetten en daar kregen ze ook wel een paar kansen op, maar in de 62e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Bob de Wit, die met een goede kapbeweging zijn man uitspeelde, schoot de bal hard en laag voor het doel en vervolgens kon de ingelopen Jeffrey de Cocq van Delwijnen makkelijk binnenschieten. 0 - 2. Hugo Boys kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en kreeg ook nog enkele goede kansen, waarbij het één op één met de keeper kwam, maar keeper Koos van Treuren redde een paar keer knap. Na 84 minuten spelen kreeg Hugo Boys een penalty. Giel Borst, die goed doorzette op een diepe bal, kwam in duel met de V.V. Schagen keeper Koos van Treuren, die in de fout ging in het 16 meter gebied. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de stip. Jeffrey de Cocq van Delwijnen mocht gaan aanleggen voor z'n tweede van de middag, maar keeper Koos van Treuren bleef goed naar de bal kijken en dook de bal keurig uit de hoek. In de 90e minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisspelende ploeg. Na een matig geschoten vrije trap in de muur, kwam V.V. Schagen weer in balbezit en werd de bal vanaf rechts voor het doel geslingerd. Na een bal in de kluts schoot spits Mitch Rekveld de bal in de touwen. 1 - 2 en dit was tevens de eindstand.

Score: '42. 0 - 1 Thijs Wolkers; '62 0 - 2 Jeffrey de Cocq van Delwijnen; '90 1 - 2 Mitch Rekveld.

Geschreven door: Tim Koomen