Hugo Boys benadeeld

Zondag 14 september 2014

Hugo boys heeft niet kunnen profiteren van de vroege misstap van DTS, dat al na drie minuten met tien man kwam te staan. In een boeiend duel met kansen aan beide kanten wist geen van beide teams als winnaar van het veld te stappen, alhoewel Hugo Boys de winst kort in handen heeft gehad, eindstand 2-2.

Een feller begin van Hugo Boys leverde al na drie minuten een rode kaart en een voorsprong op. Thijs Wolkers veroverde de bal van DTS-speler Rogier Bekker en wordt vervolgens gehinderd in zijn weg naar het doel, de aansluitende vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen wordt vervolgens subliem binnengeschoten. DTS, dat met tien man verder moest, kwam na een kwartier met de schrik vrij na een mooie loopactie van Bob de Wit, die verzuimde te scoren. Hierdoor bleef het spannend.

Het team van Jan Kramer beet vervolgens meer van zich af en dit resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet van rechts werd licht aangeraakt door Risto van Lieshout en belandde in het doel. Vlak daarna kwamen de bezoekers voor de tweede maal op voorsprong door een rake kopbal van Thomas Ursem uit een corner, stand 1-2.

Na rust kwam DTS beter uit de kleedkamer wat resulteerde in de gelijkmaker van opnieuw Risto van Lieshout. Het werd de tweede helft een kat-en-muis spel, dat geen winnaar leek te krijgen. De Noordenders kregen hier voldoende mogelijkheden voor uit standaardsituaties, maar tien minuten voor tijd leek het doelpunt er te toch komen. Na een knappe solo zette Bob de Wit Thijs Wolkers vrij voor doel en verzaakte niet. Echter werd het doelpunt afgekeurd, na een discutabele beslissing van de grensrechter, wat na afloop door beide partijen in twijfel werd getrokken. Waardoor de tussenstand tevens de eindstand is geworden, 2-2.

Geschreven door: Lex Rendering