Hugo Boys niet bij de les tegen Andijk

Woensdag 4 juni 2014

Onder goede weersomstandigheden mocht Hugo Boys thuis de competitie beginnen tegen Dirkshorn 1. De mannen uit Dirkshorn begonnen scherper aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in drie goede mogelijkheden. Hugo Boys stelde daar maar één kans tegenover. Na 22 minuten ontsnapte Hugo Boys aan een achterstand omdat een doelpunt van de gasten werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 32 e minuut was het echter raak. Uit een corner kopte Lars Fortuin diagonaal raak. Hugo Boys kon in de resterende speeltijd van de 1e helft daar weinig tegen over stellen en zodoende was de russtand 0-1.

In de 2e helft startte Hugo Boys feller en was het veldspel verzorgder. Dirkshorn werd vast gezet en hun verdediging werd onder druk gezet. Er kwam een 100% kans voor Thijs Wolkers. Na goed doorzetten van Jeffrey de Cocq v. Delwijnen kwam Thijs oog om oog met keeper Dennis de Geus, deze redde echter knap op de inzet van Thijs Wolkers. Trainer Ronald de Rooij bracht twee verse krachten in om de gelijkmaker te forceren. Hugo Boys kreeg steeds meer veldoverwicht al bleven de counters van Dirkshorn gevaarlijk . Zo greep Jesper Hoogland bekwaam in en redde Kenny Beers op een inzet van Jeroen Roos. Hugo Boys wisselde nog een keer. Pim Wolkers werd ingebracht om meer lengte te brengen in de aanval. Er kwam nog één kans voor Hugo Boys. De vrije trap van Jeffrey de Cocq v. Delwijnen werd echter over de lat getikt door de keeper van Dirkshorn. Scheidsrechter Peter Börnemann floot voor het einde en was de nederlaag voor Hugo Boys een feit. Al met al een teleurstellend begin van de competitie voor de mannen van Ronald de Rooij.

Geschreven door: Fred Oudhuis