Hugo Boys niet bij de les tegen Andijk

Woensdag 4 juni 2014

Andijk 4 juni 2014, De belangrijke vraag vooraf was: Zou de 3-1 overwinning van Hugo Boys op Andijk van afgelopen zondag voldoende zijn om in de race te blijven voor promotie naar de 3e klasse. Daar waar Hugo Boys verzuimde om uit te lopen naar 5-0, kwam Andijk weer terug in de wedstrijd door de 3-1 te scoren.

Zonder de vaste waarden Arjan Dekker en Moos Oudhuis, die wegens blessures dit seizoen niet meer in actie komen, maar met aanvulling vanuit Hugo Boys 2 begon Hugo Boys aan de uitwedstrijd tegen Andijk. De uiteindelijke 6-1 voor Andijk was geflatteerd maar wel terecht.
Over de gehele wedstrijd genomen was Andijk agressiever en was hun veldspel veel verzorgder. Met name hun snelle buitenmensen was een plaag voor de verdediging van Hugo Boys. Ook vaste keeper Kenny Beers was niet aanwezig, vandaar dat jeugdkeeper Nick Beers zijn plaats in moest nemen en hij zou uiteraard geen prettige avond tegemoet gaan.

Al snel kwam Andijk op een 2-0 voorsprong. Alleen tijdens het laatste kwartier, van de eerste helft, kwam Hugo Boys beter in hun spel. Vandaar dat de 2-1,
(een kopbal van Thijs Wolkers), de Noordenders weer hoop gaven. Echter vlak voor rust werd een schot op het doel van Nick Beers nog geschampt door het hoofd van Thomas Kunst, waardoor keeper Nick Beers op het verkeerde been stond : 3-1.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld. De combinaties van Andijk waren nagenoeg foutloos, daar waar Hugo Boys teveel balverlies leed. Ook moest Hugo Boys tijdens de wedstrijd 3 maal een wissel toepassen wegens blessures, waardoor de totale brigade enigszins verzwakt de wedstrijd vol maakte. Uiteraard werd er het laatste kwartier nog veel risico genomen waardoor Andijk uiteindelijk tot 6-1 kon uitlopen. De vele toeschouwers uit Heerhugowaard gingen uiteindelijk teleurgesteld naar huis, maar wel met de gedachte dat er vandaag niet meer in zat.