Return voor Hugo Boys nog geen formaliteit.

Zondag 1 juni 2014

In een zonovergoten play-offduel heeft Hugo Boys verzuimd om Andijk hard af te straffen. De ploeg van Ronald de Rooij zetten een 3-1 eindstand op het bord. Na negentig minuten heeft Hugo Boys nog niet de zekerheid voor de volgende ronde gekregen, waar ze zichzelf te kort mee doen. Op een perfecte grasmat had Andijk 80 minuten lang geen antwoordt op het goede spel van Hugo Boys.

Direct in minuut een stichtte Giel Borst het eerste gevaar uit de tweede lijn. Nog geen vijf minuten later verzuimde Bob de Wit om de 1-0 op het scorebord te zetten. Waar Andijk sterker leek te worden, was het Hugo Boys dat tot scoren kwam, door een eigen doelpunt van Andijk, stand 1-0. Tien minuten later zorgde Thijs Wolkers voor de 2-0, na een lange rush en goede voorzet van Jos Rendering. Nog voor rust hadden de Boys kans op meer maar verzaakten hierin.

In het begin van het tweede bedrijf was het wederom Hugo Boys dat gevaarlijk werd, ditmaal met goal. Jeffrey de Cocq van Delwijnen stuurde Bob de Wit de diepte in en faalde oog in oog met Andijk keeper Peter Ligthart niet, stand 3-0. Na de 3-0 wilde en had Hugo Boys recht op meer. Meerdere grote kansen werden echter niet afgemaakt en gaven Andijk nog steeds een klein beetje hoop.

Deze hoop werd in de laatste tien minuten bevestigd. Hugo Boys kreeg het conditioneel zwaar. Andijk maakte hier dankbaar gebruik van door te scoren en terug te komen in de wedstrijd, door Kenny Beers uit te spelen, stand 3-1. Vlak voor en vlak na de goal zijn er meerder ballen van de lijn gehaald en grote kansen van Andijk gestrand. De return voor woensdag blijft nog steeds spannend, wat Hugo Boys aan zichzelf te danken heeft.

Geschreven door: Lex Rendering