Nieuws Heerhugowaard de Noord

Arbitrage doet Hugo Boys de das om.

Zondag 27 april 2014

Heerhugowaard de Noord.

27 april ’14. Op een regenachtige middag stond op het sportpark van V.V. Hugo Boys, de wedstrijd Hugo Boys 1 tegen Hollandia T 1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide partijen, want het is spannend bovenin. Het verschil in punten tussen de bovenste vier ploegen bedraagt slechts vier punten voorafgaande aan deze wedstrijd. Hugo Boys maakt daarbij ook nog altijd kans op een periode titel, om mee te doen aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Hollandia T daarin tegen heeft al een periode, maar is ook op jacht naar de titel dit jaar.

De wedstrijd begon en al snel werd het duidelijk dat Hollandia T deze wedstrijd graag wilde winnen. Ze waren op alle posities feller in de duels en konden ook gemakkelijk omgaan met het natte veld. In de 23e minuut kreeg Hollandia T een corner, die werd goed genomen. Middenvelder van Hugo Boys, Thomas Kunst, wilde deze bal wegkoppen, maar raakte daarbij de bal niet goed en kwam zeer ongelukkig op de handen van verdediger Daan Wolkers. De scheidsrechter liet het spel in eerste instantie doorgaan, maar op appél van de spelers van Hollandia T floot de scheidsrechter alsnog en wees naar de stip. Hollandia T speler Kees van den Berg wist hier wel raad mee en stuurde Hugo Boys keeper Kenny Beers de verkeerde hoek in. 0 – 1. Hollandia T domineerde de gehele eerste helft en alleen met lange ballen vanaf achteruit kwam Hugo Boys af en toe voor het doel van Hollandia T keeper Richard Hoogeboom, maar wist deze kansen niet te verzilveren. Beide teams gingen met een 0 – 1 stand de rust in.

In de tweede helft bleef het spelbeeld vrijwel gelijk aan de eerste helft, alleen was Hugo Boys wel iets feller geworden. Met een goed schot van net buiten de 16 meter van Thomas Kunst en een goed genomen vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen leek het erop dat Hugo Boys zichzelf meer en meer in de wedstrijd speelde. Een goede aanval van Hugo Boys, waarbij de bal van achteruit naar voren werd gespeeld werd doorgekopt door spits Richard Groen. De bal belandde uiteindelijk op de hand van één van de verdedigers van Hollandia T, die op dat moment zich in het 16 meter gebied bevond. De scheidsrechter wilde niks weten van een penalty en dit viel niet in goede aarde bij de spelers van Hugo Boys. Giel Borst kreeg, vanwege teveel praten, zelfs een directe rode kaart. Hollandia T besliste uiteindelijk de wedstrijd een kwartier voor tijd. In de 75e minuut was er een mooie aanval met als eindstation Kick Glas, die de stand naar 0 – 2 tilde.

Met deze nederlaag blijft Hugo Boys op een vierde plek op de ranglijst staan en strijden, met nog twee wedstrijden te gaan, nog altijd voor een periode.

Scoreverloop: 23e Kees van den Berg (pen) 0 – 1, 75e Kick Glas 0 – 2

Geschreven door: Tim Koomen