Hugo Boys wint van laagvlieger Duinrand S.

Zondag 13 april 2014

Deze zondagmiddag stond voor Hugo Boys in het teken om bij de bovenste 4 te blijven en zo nacompetitie te kunnen spelen. Voor Duinrand S was het zaak om punten te pakken om niet rechtstreeks te degraderen. De punten bleven in de” De Noord” door de wedstrijd met 3-1 te winnen.

De eerste kans kwam al in de 2e minuut, Richard Groen glipte langs 2 man en schoot met links op doel. Even later kwam Duinrand S door over links waar twee man voorbij werd gespeeld. Hierbij werd er gelijk in de korte hoek geschoten. Duinrand S toonde in de eerste 10 minuten dat ze kwamen om te winnen. Hierna waren er een paar goede aanvallen van Hugo Boys. In de 15e minuut gaf Richard Groen terug op Jos Rendering die de bal klaar lag voor Bob de Wit. De afgeslagen bal werd door Giel Borst opgevangen en speelde Bob de Wit met een steekbal vrij die knap binnen schoot 1-0. Hierna kon Hugo Boys de score verdubbelen. Dit lukte echter niet en Duinrand S kwam lans zij door Jorn van Otigem die de bal binnen de zestien over Kenny Beers heen lopte 1-1. Hugo Boys heeft kansen met Bob de Wit en Richard Groen op de 2-1. In de 45e minuut krijgt Giel Borst op het randje van de zestien meter de bal van Jeffrey de Cocq van Delwijnen mee. In de zestien wordt Giel Borst ten val gebracht en krijgt een penalty. De penalty van Jeffrey de Cocq van Delwijnen word door de keeper van Duinrand S gestopt. Nog geen halve minuut later krijgt Hugo Boys een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jeffrey de Cocq van Delwijnen legt de bal mooi op het hoofd van Richard Groen die de 2-1 binnen kopt.

Hugo Boys begint de tweede helft goed krijgt al snel een vrije trap net op de rand zestien meter. Jeffrey de Cocq van Delwijnen schiet op doel en de keeper kan het schot nog net tot corner verwerken. Even later ontstaat er in de verdediging van Duinrand S. wat onrust. Een zachte bal die tussen de verdedigers valt en de keeper van Duinrand S. lijkt een mooie prooi voor Richard Groen. Richard Groen sprint naar de bal maar wordt door een hard blok op de grond gewerkt. Scheidsrechter is resoluut en stuurt de verdediger van Duinrand S. met rood van het veld. Hugo Boys krijgt een vrije trap op de zestien meter die hard wordt ingeschoten en op de vuisten van de keeper beland. Nu met 11 tegen 10 krijgt Hugo Boys nog meer ruimte om kansen te creëren. In de 80e minuut opent Moos Oudhuis vanaf links op Thomas Kunst. Thomas komt naar binnen passeert 2 man en haalt goed uit met links, 3-1.

De volgende thuiswedstrijd van Hugo Boys staat gepland op 27 april tegen Hollandia T.

Geschreven door: Jeroen Baltus