Hugo Boys veel te sterk voor ZDH en wint met 2-4.

Zondag 6 april 2014

Na een week met veel praten en evalueren was het motto van de Noordenders voor deze uitwedstrijd; ”niet lullen maar poetsen”.De entourage rond deze wedstrijd leek uit de het verre verleden mede omdat Good Old Nic de Wit zich net als vroeger als elftalbegeleider presenteerde. Dit was noodzakelijk omdat trainer De Rooy niet aanwezig kon zijn waardoor Cees Ursem hem verving.

Hugo Boys begon meteen na de aftrap met fel aanvallend voetbal.Dat resulteerde al snel tot grote scoringskansen maar de scherpte ontbrak bij hun spitsen. Het “stand in” trainersduo werd al snel op de proef gesteld toen middenvelder Joost Wolkers geblesseerd het veld moest verlaten. De gretige invaller Richard Groen werd als spits gebracht en Jeffrey de Cocq van Delwijnen zakte naar het middenveld terug. De omzettingen waren maar net gedaan of ZDH kwam geheel tegen de spel verhouding in op voorsprong. Hugo Boys keeper Beers kon het schot van ZDH aanvoerder Bart Boogaard nog wel keren maar broer Remco Boogaard kon de 1-0 scoren in zijn 150ste competitie duel door de afvallende bal binnen te schieten. Ondanks de vele kansen duurde het nog tot de 35ste minuut eer de bezoekers pas de goed kepende Daniel Bakker konden passeren. Richard Groen speelde eerst een verdediger en toen de genoemde keeper uit en maakte fraai de gelijkmaker. Enkele kansen voor beide clubs bleven onbenut dus werd er met 1-1 thee gedronken.

Vlak na rust werd het al snel 1-2. De Cocq gaf een mooie steekbal op Jos Rendering die de uitlopende ZDH keeper Bakker omspeelde en bekwaam scoorde. Even later was opnieuw Rendering productief toen hij een mooie lange diepte pass van Moos Oudhuis over de linkerkant feilloos inschoot. Er leek een grote uitslag op het scorebord te komen maar de hondstrouwe aanhang van de oranje hemden kregen het toch nog even benauwd. In de 70ste minuut wist ZDH topscoorder Jelmer Bomas keeper Beers te verslaan. Met een mooie bal boven in de rechterbovenhoek wist hij zijn 23ste competitie treffer te maken. Snel hierna stelde Hugo Boys orde op zake en maakte de 2-4.Richard Groen vertrok vanaf zijn eigen helft met grote snelheid richting het vijandige doel en liet Bakker wederom kansloos. Trots gingen de Heerhugowaarders met de volle buit in de tas weer richting de boot. Met deze getoonde werklust en inzet is misschien nog mogelijk om de nacompetitie te behalen.

Volgende week thuis tegen Duinranders gaan we het zien.

Geschreven door: Harry Wolkers