Slap Hugo Boys verliest kansloos van VZV

Zondag 23 maart 2014

Hugo Boys leek de weg omhoog weer te hebben gevonden met de overwinning tegen DTS en het gelijkspel tegen Schagen. Tegen het laaggeplaatste VZV was daar niet veel van terug te zien. VZV, nog niet helemaal veilig van degradatie, was op alle fronten Hugo Boys de baas. Op felheid, snelheid en voetbaltechnische kwaliteiten waren de Veldtemers de betere. Tekenend was dat veertiger Joost Wijnker als spits steeds zijn directe tegenstanders de baas was en de Hugo Boys verdediging een moeilijke middag bezorgde.

Het begin van de wedstrijd was voor Hugo Boys hoopgevend. Al in de 4e minuut schoot Jeffrey de Cock van Delwijnen gericht op het VZV-doel, maar kon doelman Sander Blijleven de bal met moeite keren. Een kwartier later liet Joost Wijnker zijn kwaliteiten zien. Hij controleerde de bal in het drukke strafschopgebied, draaide behendig weg van zijn tegenstander en schoot gevaarlijk op doel. Zijn inzet werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later was het wel raak. Na een aanval over rechts schoot Wijnker beheerst binnen: 0-1. Het duurde tot de 33e minuut voordat Hugo Boys weer gevaarlijk werd. Spits Richard Groen schoot van ver maar zag doelman Blijleven redding verrichten. VZV werd sterker en zeker over de rechterkant waar de snelle rechtsbuiten Niels Leegwater zijn tegenstander regelmatig de baas was. Zo ook na een ongelukkige uittrap van doelman Kenny Beers. De bal werd door VZV opgevangen, snel gepasst naar Leegwater die bekwaam afrondde: 0-2.

VZV controleerde de wedstrijd en alleen Jos Rendering zorgde nog voor een gevaarlijk moment bij het VZV-doel. Zijn strakke voorzet werd met moeite gekeerd door doelman Blijleven.

Ná de rust was het spelbeeld niet veel anders. Hugo Boys probeerde met de lange bal de spitsen te bereiken, maar VZV controleerde. En weer was het VZV die als eerste gevaarlijk was en zijn marge vergrootte. Een snelle aanval over rechts werd door Mike Leegwater afgerond: 0-3. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Hugo Boys probeerde wel, maar kon niet veel. Een kwartier voor het einde was er nog een kleine opleving. De ingebrachte wisselspelers Bob de Wit en Ferry Slijkerman gaven Hugo Boys nog enige glans. De VZV-verdediging werd onder druk gezet, hetgeen resulteerde in een gevaarlijke situatie voor het VZV-doel. De inzet van Giel Borst werd op de doellijn gekeerd. Even later was het wél raak. Richard Groen schoot van afstand knap in en redde daarmee de Noordender eer: 1-3.

Geschreven door: Gerrit van Kleef