Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys komt niet verder als een gelijkspel uit bij Schagen.

Zondag 16 maart 2014

Hugo Boys moest zondagmiddag uit tegen Schagen. De overwinning van afgelopen week moest de Noordenders weer het nodige zelfvertrouwen geven om zich te mengen in de kopgroep van Klasse 4A.Op het droge stroeve kunstgras was het voor de bezoekers behoorlijk wennen, iets waar de thuisclub duidelijk minder moeite mee had.

De wedstrijd was nog maar 3 minuten oud toen een aanvaller van Schagen bij de laatste man van Hugo Boys over de knie ging binnen de zestien meter. Jort de Vries zorgde voor 1-0 door de penalty binnen te schieten. In de 26ste minuut hielden de meegereisde Heerhugowaarders hun adem in want er werd weer gescoord door de thuisclub, maar scheidsrechter Van den Hoff keurde de treffer af wegens buitenspel. Hugo Boys kreeg toch ook verschillende mogelijkheden, maar de aanvallers schoten naast of troffen de thuisspelende keeper op hun weg.

Ook na de thee, met de wind in de rug, zette de Boys Schagen steeds vaker onder druk maar de hatelijke nul wou maar niet van het scorebord. Totdat Hugo Boys in de 61ste minuut een vrije schop kreeg op een meter of twintig. Jeffrey de Cocq van Delwijnen schoot de 1-1 prachtig binnen.
De 65ste minuut moest Hugo Boys verder met 10 man. Daan Wolkers kwam te laat en vloerde een doorgebroken aanvaller van Schagen, en kon met rood naar de kleedkamer. Ondanks wat omzettingen van trainer De Rooy kwamen de Schagenezen steeds vaker gevaarlijk door maar ook Hugo Boys kreeg zijn kansen. Invaller Richard Groen schoot in de 72ste minuut rakelings naast. In de 74ste minuut ging de Hugo Boys defensie in de fout en kon Kevin de Wit de 2-1 maken. Het laatste kwartier kreeg de thuisclub meerdere kansen om afstand te nemen maar in de blessuretijd werd het nog gelijk door een mooie aanval van de gasten. Groen kopte een fraaie voorzet van De Cocq van Delwijnen tegen de touwen.

Kortom een onnodige puntenverlies. Hopelijk aanstaande zondag thuis tegen VZV meer succes.

Geschreven door: Harry Wolkers