Ongeïnspireerd Hugo Boys verliest topduel

Zondag 16 februari 2014

Winkel heeft Hugo Boys in de race om de titelstrijd een flinke tik uitgedeeld. De formatie van Gosse Bosma speelde een inspiratieloos Hugo Boys met 5-1 van de mat en klimt daardoor over de Noordenders heen en bestrijkt nu de tweede plaats. In de eerste helft werd het verschil gemaakt door Winkel dat beter bij de les was dan Hugo Boys.

Winkel kende een droomstart in dit belangrijke duel. Hugo Boys kreeg nauwelijks tijd om wakker te worden, want na 38 seconden voetballen was het raak voor spits Jim Berndt, die een vrije trap binnenkopte. Hugo Boys kreeg daarna grip over de wedstrijd en dit resulteerde na een kwartier voetballen voor de gelijkmaker. Jeffrey de Cocq van Delwijnen was een fractie eerder bij bal dan keeper Nino Bosch en kon de bal binnentikken, stand 1-1.

Waar Hugo Boys het tempo bepaalde, was het Winkel dat de grootse kansen kreeg. Na een klein half uur spelen mocht Rick Fijnheer de bal simpel binnentikken uit een counter van Winkel. Tien minuten later was het weer raak voor de gasten. Een knap schot van grote afstand was buiten bereik voor Kenny Beers, waarmee de ruststand op het bord kwam, 3-1.

Hugo Boys creëerde weinig en het meeste gevaar kwam dan ook uit standaardsituaties. Vlak na rust kreeg opnieuw Jeffrey de Cocq van Delwijnen de mogelijkheid via een vrije trap, die net naast ging. Winkel liet Hugo Boys voetballen en probeerde met counters de wedstrijd op slot te gooien. Na een legio kansen voor Winkel kwam alsnog de 4-1 op het bord. Tien minuten voor tijd werd het nog erger en kwam de eindstand op het scorebord, 5-1.

Geschreven door: Lex Rendering