Hugo Boys wint verdiend

Zondag 10 november 2013

Juist bij aanvang van de wedstrijd Hugo-Boys- ZDH pakten donkere wolken zich samen. De grasmat kon geen regen meer verdagen. Scheidsrechter Paul stelde de aftrap 20 minuten uit maar gelukkig bleef het droog en kon de wedstrijd beginnen.
Een wedstrijd tussen twee aanvallende ploegen. Er werd aan beide kanten nogal haastig gespeeld waardoor de aanvallers niet echt werden bereikt. In de eerste helft de beste kansen voor Hugo-Boys. Bob de Wit was erg actief en hij bracht Hugo-Boys voor de rust terecht op een 1-0 voorsprong. Uit een verre uittrap van keeper Roel Wolkers kwam de bal bij Richard Groen die de bal ontving, een verdediger omspeelde en Bob de Wit in staat stelde om te scoren.
Na de rust waren de Hugo-Boys aanvallers diverse keren dicht bij een doelpunt.
Vooral Richard Groen en Jeffrey de Cock van Delwijnen lieten zich van de goede kant zien. Keeper Bakker van ZDH wist zijn doel echter verder schoon te houden.
De vut aan Hugo-Boys kant leek er een beetje uit te raken. Steeds meer trok ZDH ten aanval en terwijl de Hugo-Boys aanhang dacht dat de wedstrijd al gewonnen was scoorde Bart Boogaart plotseling de 1-1.
Met nog 7 minuten te spelen en met drie invallers ging Hugo-Boys op zoek naar de overwinning. En die kans deed zich voor in de 89ste minuut. Na een duel om de bal tussen twee spelers floot scheidsrechter Paul en legde de bal op de penaltystip. Joost Wolkers zette zich achter de bal en maakte geen fout. 2-1.
Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.
Volgende week gaat Hugo-Boys op bezoek bij het laaggeplaatste Duinranders.
Op papier een makkelijke wedstrijd maar Duinranders zal er alles aan doen om het Hugo-Boys zo lastig mogelijk te maken.

Geschreven door: Joop Schotten