Hugo Boys verslaat Schagen in staart van de wedstrijd.

Zondag 27 oktober 2013

Heerhugowaard – Op een slecht bespeelbaar veld heeft Hugo Boys belangrijke punten gepakt met het oog op de bovenste plaatsen. De ploeg van trainer Ronald de Rooij won verdiend met 3 – 1 van het lager geklasseerde Schagen, dat weinig in te brengen had in het winderige duel.

Het eerste gevaar werd gesticht door de bezoekende ploeg, Hugo Boys herpakte zich daarna goed door de wedstrijd meer onder controle te krijgen, zonder echte kansen te creëren. Na een kwartier spelen had het echter wel de eerste tegenslag te verwerken nadat Arjan Dekker geblesseerd uitviel aan zijn enkel. Halverwege de eerste helft was het de sterk spelende Bob de Wit die de eerste grote mogelijkheid voor Hugo Boys kreeg, maar kon tot drie keer aan toe het doel niet vinden. Waardoor beide ploegen zonder te scoren de kleedkamer ingingen.

Na rust pakte Hugo Boys direct het initiatief weer en dit leidde tot verschillende kleine kansen voor Richard Groen, die geen gebruik kon maken van een slechte uittrap van de keeper van Schagen. Pas na een kwartier in de tweede helft kroop Schagen uit zijn schulp en kreeg het verschillende mogelijkheden om de ploeg op voorsprong te zetten. Vlak daarna sloeg de thuisclub wel toe, op aangeven van Richard Groen kon Thijs Wolkers na tweemaal rebound de bal er wel inschieten.

Tien minuten voor tijd maakte Thomas Ursem het Hugo Boys onnodig moeilijk door een te korte terugspeelbal op keeper Kenny Beers, Schagen greep deze buitenkans en kwam tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Na de goal rook Schagen bloed, maar kon niet profiteren van Hugo Boys dat even de kluts kwijt was. Vlak daarna moest Hugo Boys verder met tien man, omdat Jeffrey de Cocq van Delwijnen twee domme gele kaarten kreeg(een voor tijdrekken en een voor praten). Het was echter Hugo Boys dat aan het langste eind trok. Na een counter van Hugo Boys kon Richard Groot binnenschieten. Vlak daarna bepaalde Bob de Wit de einduitslag op 3 -1.

Geschreven door: Lex Rendering