Slap Hugo Boys verliest dure punten

Zondag 13 oktober 2013

Oudkarpsel – In een regenachtige ambiance heeft Hugo Boys drie punten verspeeld bij DTS. De ploeg van Ronald de Rooij kon op het kunstgras van de thuisploeg moeilijk kansen creëren en verloor met 1-0 na een makkelijk gegeven strafschop. DTS is Hugo Boys door de overwinning gepasseerd op de ranglijst.

Hugo Boys begon slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd. De Noordenders mochten hun doelman dankbaar zijn dat zij binnen tien minuten niet op achterstand kwamen. Kenny Beers reageerde attent op een poging van een DTS-aanvaller. Die na knullig balverlies op het middenveld van Hugo Boys gemakkelijk op het doel afkon. Hugo Boys wist behalve twee overgeschoten vrije trappen hier niets tegenover te stellen. Niet alleen de uitploeg voetbalde matig ook DTS wist de gehele eerste helft geen kans te creëren. Toch kwamen zij dankzij een zeer makkelijk gegeven penalty vlak voor rust op voorsprong. Thomas Ursem duwde zijn tegenstander licht weg. Een DTS-speler wist dit buitenkansje te benutten, 1-0.

Nadat de meeste spelers in de rust een warm en droog shirt hadden aangetrokken, kwam Hugo Boys direct goed weg. Bij een scrimmage voor het doel van de gasten schoot de bal via de binnenkant van de paal het doel uit. Na de pauze was het veldspel niet veranderd. Hugo Boys drong licht aan, maar kon niets creëren. DTS loerde op de counter en kreeg een grote kopkans. Kenny Beers stond echter op de juiste plek. Hugo Boys kwam niet verder dan een aantal afstandschoten. Het laatste kwartier zocht de uitploeg vabank naar de gelijkmaker. Dit leverde enkele kleine kansen op voor Bob de Wit en Richard Groen. DTS kwam er via de counter gevaarlijk uit, maar kon ook niet meer scoren.

Geschreven door: Rick Mulder