Hugo Boys wint na een bloedstollende slotfase.

Zondag 6 oktober 2013

De mannen van Hugo Boys 1 speelde vandaag met rouwbanden en werd er vlak voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden. Dit was als eerbetoon aan Nol van Woerkom. Hij was een lid van verdienste bij Hugo Boys en is onlangs, helaas, overleden.

De eerst helft begon en de twee teams waren goed aan elkaar gewaagd. Hier en daar wat kleine kansjes, maar het scorebord bleef na 45 minuten staan op de brillenstand.

De tweede helft begon en Hugo Boys kwam beter uit de startblokken. Het was Thijsie 'met de elastieke benen' Wolkers, die achter een lange bal aan ging en vervolgens langs de verdediger van DWOW wilde gaan. Hij werd onderuit gehaald in het 16 meter gebied en de bal ging dan ook direct op de stip. De verdediger van DWOW kreeg hierbij ook z'n tweede gele kaart en mocht het veld verlaten. "Ook elastiek breekt wel eens een keer he", zei Thijs na de wedstrijd met een grote grijs op z'n gezicht. Joost Wolkers nam vervolgens de welverdiende penalty en schoot deze onberispelijk raak. In de voetbalwereld gebeurd het wel eens dat het met tien man beter gaat dan met 11. Dit was ook hier het geval. DWOW kreeg een paar grote kansen en zette Hugo Boys goed onder druk. Een paar keer uit de counter kwam dan ook Hugo Boys er goed uit. Een kopbal van Bob de Wit, die rakelings langs de paal ging en Jos Rendering, die uit een volley knap op doel schoot. Deze kans werd knap gered door de keeper van DWOW en ook in de allerlaatste minuten werd het nog erg spannend voor het doel van Hugo Boys keeper Kenny Beers.

Uiteindelijk won Hugo Boys met 1 - 0 en houdt het, met deze goede overwinning, aansluiting met de bovenste ploegen

Hugo Boys 1 - DWOW 1: 1 - 0