Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys wint uit bij Winkel met 3-1

Zondag 29 september 2013

Hugo Boys moest zondag naar Winkel om bij de plaatselijke FC proberen de 3 punten in de wacht te slepen. Op deze zonovergoten winderige middag begon Hugo Boys meteen vanaf de aftrap met goed combinatievoetbal het vijandige doel te bestoken en dat resulteerde meteen al tot enkele mogelijkheden. Een corner van Jos Rendering draaide via de binnenkant van de paal het veld weer in en werd overgeschoten. Even later scoorde Winkel maar scheidsrechter Blank had al gefloten voor een overtreding. Ook in de 20ste minuut leek Winkel op voorsprong te komen maar de leidsman had al gefloten voor buitenspel van een aanvaller van Winkel. Hugo Boys bleef het proberen maar ook Winkel kreeg verschillende kansen om een voorsprong te pakken. De corners van beide ploegen zorgde voor het grootste gevaar voor de beide keepers. Vlak voor rust werd een hoekschop van Rendering door Hugo Boys spits Bob de Wit bij de eerste paal knap op doel gekopt maar de bal werd gekeerd op de doellijn.

Na de thee begon de thuisploeg beter te voetballen en in de 61ste minuut was het wel raak en werd het 1-0. Ook nu weer uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt door de Noordendse verdediging en de afvallende bal werd door Yoeri Wegman van dichtbij achter keeper Beers geschoten. Dat was van korte duur want in de 65ste minuut werd Richard Groen op rechts aangespeeld en maakte de 1-1. Het voetbal werd er niet beter op maar beide ploegen kregen toch enkele mogelijkheden. Hugo Boys kwam op 1-2 toen een schot van HB aanvaller de Wit werd geblokt en weer Richard Groen de bal alsnog tussen de palen in het zijnet schoot. Vlak voor tijd kreeg HB nog een strafschop toen Thijs Wolkers binnen de bekende lijnen werd gevloerd. Joost Wolkers tekende de eindstand van 1-3 aan en zorgde ervoor dat de volle 3 punten in de tas meegingen naar De Noord.

Geschreven door: Harry Wolkers