Geelzwart Zwart 30 blijft koploper

Zondag 22 september 2013

Zowel Hugo-Boys als Geel Zwart 30 hadden in de kersverse competitie nog niet verloren. Na het beginsignaal van scheidsrechter van Laarhoven zag het publiek twee aanvallende ploegen. Beiden creëerden kansen met in de beginfase de beste kansen voor Hugo-Boys. Toch kwam Geel Zwart in de 18e minuut op voorsprong door de snelle rechtsbuiten Joeri van Klink. 0-1.

De Hugo-Boys verdediging had moeite met de snelle voorhoede van Geel Zwart. Maar de voorhoede van Hugo Boys,die ook kansen kreeg, ging er slordig mee om. Het was weer Joeri van Klink die aan de basis stond van het tweede doelpunt. Door een fout in de Hugo-Boys verdediging kwam hij in balbezit. Hij bracht de bal mooi voor en de pas ingevallen Twan Groot liet keeper Kenny Beers kansloos. 0-2. In de 40e minuut werd het bijna 3-0 toen een aanvaller van Geel Zwart keihard tegen de kruising kopte.

De actieve Hugo-Boys aanvaller Bob de Wit was voor rust dicht bij een doelpunt maar doelman Dekker plukte de bal van zijn schoen. Toch was de 0-2 niet helemaal de afspiegeling van de krachtsverhouding binnen de lijnen. Na de rust hadden spelers en publiek van Hugo-Boys nog alle vertrouwen in een goede afloop. Richard Groen kopte uit een corner bijna raak. Toen sloeg het noodlot toe. Een verdediger van Hugo-Boys schoof de bal achter zijn eigen doelman. 0-3.

Beiden trainers brachten wisselspelers in. Het werd voor Hugo-Boys echter nog erger. Weer werd een verdedigingsfout afgestraft, dit keer door Matttijs Bleijendaal. Met een loepzuiver schot bracht hij 0-4 op het scorebord. Toch bleef Hugo-Boys hard werken. Vooral Bob de Wit bleef gevaarlijk. Eerst maakte hij zich zelf vrij en zijn schot op de paal verdiende zeker meer. Kort daarna omspeelde hij behendig de Geel Zwart verdediging, hielt het overzicht en stelde Jos Rendering in staat om te scoren. 1-4.

Vorige week tegen Dirkshorn kreeg Hugo-Boys iets teveel. Tegen Geel Zwart 30 kregen ze echter te weinig. Dat is voetbal. Volgende week tegen Winkel zit er wellicht meer in.

Geschreven door: Joop Schotten