Gelukkige overwinning Hugo Boys

Zondag 15 september 2013

In Dirkshorn kwam Hugo Boys goed uit de startblokken. Al in de 2e minuut was de goed spelende Bob de Wit zijn directe tegenstander te snel af en schoot rakelings naast. De Noordenders leken de wedstrijd te gaan dicteren, maar niets was minder waar. Dirkshorn beet van zich af, wat resulteerde in een aantal kansen. Toch was het Hugo Boys die de leiding nam in de 25e minuut. Thomas Kunst leverde zijn strakke voorzet op maat af bij de snel inlopende Bob de Wit die geen moeite had om de keeper te verschalken; 0-1. Dirkshorn liet zich niet weemoedig naar de slachtbank leiden en stroopte de mouwen nog maar eens op. Ze kregen ook een paar prima kansen, maar keeper Beers hield zijn doel tot de rust schoon. In de 39e minuut kwam Hugo Boys goed weg toen de rechtsbuiten van Dirkshorn neerging binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Buiter zag er echter geen overtreding in.

Na de rust was het weer Hugo Boys, die in korte tijd de wedstrijd naar zich toe trok. Een prachtige omhaal van Bob de Wit in de 48e minuut resulteerde in de 0-2 en even later kopte Richard Groen de 0-3 binnen na een strakke voorzet van de hard werkende Thijs Wolkers. De wedstrijd leek op slot. Toch legden de Dirkshorners zich er niet bij neer. Nadat scheidsrechter Buiter was uitgevallen met een knieblessure en gewisseld werd voor zijn vervanger van der Sluis, zette de thuisploeg nog even aan. De Hugo Boys verdediging had het met name moeilijk met de lange spits van Dirkshorn. Keer op keer werd hij gezocht met lange ballen en was niet af te stoppen. De prima kansen die volgden werden echter niet verzilverd of geweerd door de voortreffelijk keepende Kenny Beers. Hij kon echter niet voorkomen dat een foutje in de Hugo Boys verdediging werd afgestraft: 1-3. Een uitslag waar Hugo Boys zeer tevreden mee mocht zijn.

Geschreven door: Gerrit van Kleef