Hugo Boys maakten de kansen wel tegen SRC

Zondag 8 september 2013

Na een regenachtige zondagochtend kwam in de middag de zon door. Dit betekende ideale omstandigheden om een goede openingswedstrijd van het seizoen op de mat te leggen. Tevens is SRC geen onbekende voor Hugo Boys. Vorig seizoen zaten ze in dezelfde klasse.

In de eerste 10 minuten kwam SRC er al een paar keer gevaarlijk doorheen over rechts. De tweede kans die hierdoor ontstond schoten ze net bij de eerste paal naast. Hugo Boys was gewaarschuwd en moest hard werken om SRC in het begin bij te houden. In de 14e min kwam Hugo Boys erdoorheen, en vond Thijs Wolkers Thomas Kunst die de bal in de korte hoek schoot 1-0. Na het doelpunt kwamen er meer kansen voor Hugo Boys. Bob de Wit schoot met links net over en een inzet van Jos Rendering stuitte op de keeper. Na slecht uitverdedigen van Hugo Boys kreeg SRC een goede kans om 1-1 te maken maar Kenny Beers redde goed, waarna in 2e instantie de inzet via Beers over het doel belande. Hierna werd Jeffrey de Cocq van Delwijnen goed vrijgespeeld door een combinatie van Thijs Wolkers en Richard Groen. De Cocq van Delwijnen stiftte de bal maar de keeper strekte zich voldoende om de bal in zijn handen te pakken. SRC zorgde nog voor een paar wapenfeiten voor rust. Een schot van afstand net naast de paal en een volley vanuit een voorzet recht in de handen van de keeper.

2E helft kwam SRC goed uit de start blokken en was gelijk wat feller in de duels. Hier ontstonden ook twee kansen door afstandsschoten van de verdediger van SRC Jeroen Wijnker. De goed fluitende scheidsrechter mevrouw Overtoom had de wedstrijd onder controle. Doordat SRC op zoek was naar een doelpunt kwam er meer ruimte voor Hugo Boys om een tegen stoot te plaatsen. Maar Hugo boys kwam niet verder dan een paar schoten en vrije trappen op het doel van SRC. In de 82e minuut na een goede corner kopte Richard Groen op doel maar dit was een prooi voor de keeper. Uit eindelijk in blessuretijd door een voorzet van De Cocq van Delwijnen kopte Bob de Wit op doel. De keeper kon de bal de eerste keer nog tegenhouden maar het schot van De Wit belande in het net 2-0.

Volgende week staat de uitwedstrijd bij Dirkshorn op het programma.