Con Zelo wint na het nemen van strafschoppen

Zondag 26 mei 2013

Bij de aanvang van de wedstrijd liet het jeugdige thuispubliek duidelijk merken dat ze in een goede afloop geloofden. Met vuurwerk en een spandoek gaven ze aan dat ze duidelijk op handhaving in de 3e klas hoopten. Daar zag het ook lange tijd naar uit.

In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Voor Con Zelo was Colin Post gevaarlijk, in de 10e minuut schampte de bal zelfs de lat. Hugo Boys was dichtbij een doelpunt via Thijs Wolkers maar zijn inzet was te slap en kon door een Con Zelo verdediger makkelijk van de doellijn worden weggehaald. Het publiek zag dat Con Zelo steeds beter in de wedstrijd kwam en in deze fase moest Hugo Boys een tegenvaller incasseren. Joost Wolkers, een belangrijke verdediger, moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn broer Daan toonde zich echter een waardige vervanger.  Een overtreding en een gele kaart voor Sander Houtenbos was de inleiding voor eerste doelpunt in de wedstrijd. Thomas Kunst schoot de bal op doel, doelman Houtenbos stompte de bal weg, precies voor de voeten van Thijs Wolkers. Deze bracht Hugo Boys met een mooi schot vlak voor rust op 1-0.

Na de rust was het windvoordeel voor Con Zelo. Wat dat betekende werd duidelijk toen een makkelijk weggegeven corner voor werd gebracht. Hieruit ontstond een hachelijke situatie voor het doel van de Hugo Boys keeper Kenny Beers. Jelle Moorman gaf het beslissende zetje. 1-1. Met enkele vuurwerk knallen probeerde het jeugdige publiek Hugo Boys weer aan te moedigen. Hierna was Thijs Wolkers dichtbij een treffer maar er was buitenspel geconstateerd. Con Zelo kwam wel tot scoren. Billy Mitev klopte de hele Hugo Boys defensie. Stand 1-2.

Met die stand stonden beide ploegen na twee wedstrijden weer gelijk. Trainer de Rooij bracht twee nieuwe spelers in het veld: Richard Groen en Bart van de Burg. De duels in het veld werden feller en Con Zelo wist opnieuw te scoren. Het doelpunt werd echter afgekeurd. In de stand kwam geen verandering meer en moest worden verlengd. De spelers hadden al heel veel gegeven en er was veel verzorging nodig. Kansen waren er voor beide ploegen en er werden veel overtredingen begaan. De scheidsrechter liet veel toe maar echt onvriendelijk werd het niet.

Bij het eindsignaal stond er nog steeds 1-2 op het scorebord dus moesten er penalty’s genomen worden. Eerst faalde Sander Houtenbos vanaf 11 meter. Zijn schot werd gestopt. Voor Hugo Boys zag Richard Groot zijn inzet gestopt.  Na 5 penalty’s was de stand gelijk 4-4. Dus werd de penalty reeks voortgezet. Bij de 8e penalty ging het fout. Het was Thijs Wolkers, die juist zoۥ n goede wedstrijd had gespeeld, die miste. Nu was keeper Marco Houtenbos hem de baas. De volgende penalty werd door keeper Houtenbos zelf genomen waarbij hij geen fout maakte.

Nu gaat Con Zelo uitmaken wie volgend jaar in de 3e klas speelt. Lukt het Con Zelo niet dan spelen ze tegen elkaar. Ook leuk.

Geschreven door: Joop Schotten