Hugo Boys op voorsprong in tweeluik

Maandag 20 mei 2013

2e Pinksterdag werd de 1e nacompetitie wedstrijd gespeeld. Con Zelo de 3e uit de 4 de klasse A tegen Hugo Boys de 11e uit de 3 de klasse A, voor een plek in de 3e klasse. Gelijk een leuk affiche, een derby in de nacompetitie.

Hugo Boys had meer spel overwicht in het begin van de wedstrijd. Dit kwam tot uiting door een voorzet van Zeger Groot die Jos Rendering kon verlengen richting doel. Hierna kreeg Con Zelo een corner waaruit op doel werd geschoten en waarbij Kenny Beers de bal weg stootte. En in de rebound bijna verrast werd. Uit de 2e corner kopte Con Zelo bij de eerste paal naast.
Even later kreeg Zeger Groot de bal net over de middellijn, na een goede actie krijgt hij de bal voor. Hierop schiet Thijs Wolkers in de handen van de keeper. In de 22e minuut komt Hugo Boys goed door over rechts. Hierbij krijgt Derek Ursem een goede kans maar schiet slap op doel. Er zijn veel kleine overtredingen waardoor de scheidsrechter vaak fluit wat niet ten goede komt van de wedstrijd. Na een goede actie van Jos Rendering waarbij hij zijn man passeert en een goede voorzet afgeeft, kan Thijs Wolkers in de 16 meter bijna in tikken. De corner hierna wordt laag ingekopt en wordt door de keeper tegen gehouden.

Snel in de tweede helft wordt Thijs Wolkers door een verdediger van Con Zelo neergehaald en deze krijgt geel. De vrije trap van Thomas Kunst leverde niks op. Con Zelo begon beter te voetballen en resulteerde in een voorzet, waarna Sebas van Balgooy op doel schoot. Even later schoot hij van 30 meter op doel waarbij Kenny Beers de bal over het doel werkte. Invaller Bart van de Burg schoot met links van een meter of 35 op doel, waarbij net buiten het strafschop gebied de bal op iemands armen terecht kwam. De vrije trap van 20 meter werd goed ingeschoten door Joost Wolkers 0-1. Na een goede voorzet van Joost Wolkers kreeg Thomas Kunst de kans om Hugo Boys op 0-2 te zetten. Maar zijn inzet werd tegen gehouden door de keeper. Hierna begon Con Zelo meer druk te zetten om de gelijkmaker te produceren. Hierdoor ontstonden kansen voor Con Zelo een schot op doel en een goede actie om Kenny Beers heen maar er werd verzuimd om te scoren. Ver in blessuretijd ontstond plotseling een uitgesproken kans. Een voorzet over rechts van Con Zelo stuitert langs Kenny Beers en komt plots voor het doel. De bal komt via een been met wat geluk weer in de handen van Kenny Beers. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd waarna de scheidsrechter affloot.

Op kermiszondag 26 mei staat de thuiswedstrijd tegen Con Zelo gepland.

Geschreven door: Jeroen Baltus