Nieuws Heerhugowaard de Noord

Hugo Boys toch nog langs Con Zelo

Zondag 19 november 2017

Op een wat koude en natte zondagmiddag moest de derby tegen Con Zelo uit het Waarland gevoetbald worden. Als warming up kwamen de meeste voetballers uit het Waarland op de fiets naar de Noord. Dit zou niet het gewenste resultaat opleveren want de drie punten bleven in de Noord.

Con Zelo kwam wel al in de eerste 5 minuten alleen op keeper Beers af. Die de bal voor Hugo Boys kon tegen houden met zijn voeten. In de 7e minuut kwam Hugo Boys op 1-0 door een goede aanval over rechts die Bo Groen goed inschoot. In de eerst helft had Hugo Boys het betere van het spel, maar door de strijdlust van Con Zelo en het zware veld werd het een lastige wedstrijd.

De tweede helft kwam Hugo Boys goed uit de start blokken. Over rechts ging Kylian Groot recht op de doelman van Con Zelo af. Zijn schot ging over het doel heen. Op dit moment had Hugo Boys de 2-0 kunnen en moeten maken. Zeker omdat er over rechts een goede voorzet werd gegeven die voor de voeten kwam van Jeffrey de Cocq van Delwijnen. Hij schoot vanuit de zestien over het doel heen. Hugo Boys probeerde wel de 2-0 te forceren maar Con Zelo begon zelf ook wat meer kansen te creëren. Door slecht uit te verdedigen in de 85e minuut kreeg Con Zelo gelegenheid om uit te halen en de bal ging langs de paal binnen 1-1. In de 87e minuut vanuit een aanval over rechts ging Bob de Wit goed langs een Con Zelo speler. Op het randje van de zestien schoot hij goed in de hoek buitenbereik van de keeper de 2-1 binnen. Doordat de scheidsrechter nog wat minuten bij trok bleef de stand toch op 2-1.

Hugo Boys speelt volgende week de uitwedstijd tegen Nieuwe Niedorp.

Geschreven door: Jeroen Baltus