Hugo Boys verliest ongelukkig in derby

Zondag 29 oktober 2017

In een spannende en strijdlustige derby trok KSV aan het langste einde. De ploeg uit het Kruis kon duidelijk beter omgaan met de straffe wind.

Waar de Noordenders met een verzorgde opbouw het doel van de tegenstander probeerde te vinden, hanteerden de KSV’ers snel de lange bal. In de 1e helft gesteund door de wind in de rug en fysieke kracht, zetten ze Hugo Boys direct onder druk. Dat resulteerde al snel in een paar gevaarlijke corners en vrije trappen. Keeper Beers wist telkens knap te redden, maar in de 16e minuut werd hij dan toch gepasseerd. Don van Sermondt scoorde de 0-1. Hugo Boys kon daar in de 1e helft weinig tegenover zetten. Alleen een kopbal van Thijs Wolkers kon keeper Markerink enigszins verontrusten.
\r\n
\r\nIn de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Hugo Boys ging snel op zoek naar de gelijkmaker en vond die al in de 46e minuut. De veel opkomende rechtsback Giel Borst zette knap voor en Thijs Wolkers knikte beheerst binnen. Lang konden de oranjehemden niet genieten van deze gelijkmaker want in dezelfde minuut strafte Jonathan Zonneveld een fout in de Hugo Boys-verdediging af. Weer moesten de Noordenders in de achtervolging. De druk op het KSV-doel werd groter en na een uur spelen was het wederom Giel Borst die zijn collega-back te snel af was en spits Wolkers op maat bediende. Zijn kopbal werd nog door keeper Markerink gekeerd maar de rebound van Bo Groen was hem teveel. Hugo Boys werd sterker en kreeg ook de beste kansen. De mooiste was van Jesper Hoogland. Hij knalde van grote afstand tegen de onderkant van de lat. Toch was het KSV die er met de overwinning vandoor ging. In de 87e minuut schoot Bart Velseboer uit een vrije trap de beslissende goal binnen: 2-3. Voor het Kruiser-publiek een mooie eindstand om nog even na te praten in de Hugo Boys-kantine!

Geschreven door: Ger van Kleef