Hugo Boys legt ook Apollo ’68 over de knie en wint met 1-3

Zondag 1 oktober 2017

Hugo Boys moest in zijn tweede wedstrijd in de 4de klasse op bezoek bij Apollo'68 in Hensbroek.

Onder het toeziend oog van de scheidend voorzitter Klaas Oudeman en de nieuwe voorzitter Wim Haisma, kwam de wedstrijd moeizaam op gang met aan beide zijden matig voetbal. Het duurde tot in de 12de minuut toen Giel Borst aan de rechterkant Bob de Wit aanspeelde, die vervolgens voorzette en Bo Groen de 0-1 zag maken. Even later viel ook de 0-2. Bob de Wit haalde over de linkerflank de achterlijn en bediende op maat Kilian Groot die met links knap afrondde. Met de gedachten nog bij vorige week leek het erop dat de Noordenders nu pas echt begonnen waren maar door onzorgvuldigheid en onnodige foutjes bleef het 0-2 tot de rust.

Na de thee werd het niet veel beter. De vele meegereisde HB supporters moesten wachten tot de 69ste minuut toen de wedstrijd beslist werd. Uitblinker Bob de Wit ging na een HB counter alleen op de Apollo keeper af en scoorde bekwaam de 0-3. Toen dachten de bezoekers het wat kalmer aan te doen en gaven de mannen in het geel-rood de gelegenheid om vlak voor tijd nog de eer te redden. Nr. 10 schoot keihard op de lat en de terugkaatsende bal werd door de Apollo speler Wouter Spil achter keeper Beers gewerkt. De 3-1 bleef op het scorebord tot de uitstekend leidende scheidsrechter M.Billor floot voor de laatste keer.

Volgende week krijgt Hugo Boys VZV op bezoek in De Noord. Hopelijk lukt het trainer Jurgen Heuter en zijn mannen op de ingeslagen weg voort te gaan.

Geschreven door: Harry Wolkers