Makkelijke overwinning Hugo Boys 1

Zondag 24 september 2017

Onder prima omstandigheden mocht Hugo Boys 1 zijn eerste thuiswedstrijd spelen tegen Victoria O uit Obdam. Vooraf aan de wedstrijd verlengde Edwin Groen tweewielers het contract als hoofdsponsor met vijf jaar. Of dit Hugo Boys vleugels gaf zullen we nooit weten maar de formatie van Jorgen Heurter begon fanatiek aan de wedstijd.

Na een goede kans van Tijs Wolkers die prima gepareerd werd door keeper Thomas Bakker was het een minuut later wel raak. Dezelfde Tis |Wolkers schot beheerst raak.
Hugo Boys had zo zijn droomstart. Victoria O hanteerde veelvuldig de lange bal en hoopte dat deze een keer goed zou vallen. Verder dan een goed afstandsschot kwamen ze niet. Hugo Boys daar en tegen sprong veel beter om met de kansen. In de 20e minuut passeerde Bob de Wit drie spelers en gaf de bal prima voor op Tijs Wolkers die zijn tweede van de middag maakte.
Hugo Boys zat op rozen. Mede omdat het zo makkelijk ging sloop er nonchalance in de ploeg.

Zo kreeg Victoria O een goede kans. De kopbal ging net naast. Hugo Boys was meteen wakker en uit de tegenaanval kwam Bob d Wit net niet tot scoren. Zo bleef de ruststand 2-0 in het voordeel voor de Noordenders. Amper begonnen in de tweede scoorde Hugo Boys de 3-0. Om onduidelijke redenen keurde de overigens prima leidende scheidsrechter B. de Wit deze goal af.
In de tweede helft was Victoria O onmachtig om het de verdediging van Hugo Boys lastig te maken.
De vraag was ook hoeveel gaat het worden. Het krachtverschil was in deze wedstrijd groot.
In de 54 e minuut stoomde voorstopper Bart van der Burg op en bediende Bo Groen op maat.
Bo had met deze kans geen enkel probleem en tekende de 3-0 aan.

Na balverlies op het middenveld werd Bob de Wit de diepte in gestuurd. Één op één met de keeper was dit geen enkel probleem. De 5-o kwam tot stand in de 89e minuut. Tijs Wolkers zette goed door en gaf een niet te missen aan Bo Groen die zo zijn tweede van de middag kon maken.
Zo werd het een vermakelijke middag voor de supporters van Hugo Boys en is de eerste zege een feit.

Geschreven door: Wim Haisma