Monsterscore Hugo Boys

Zondag 14 mei 2017

De laatste wedstijd van Hugo Boys 1 was tegen DWOW 1 uit Wieringerwerf.
Met de wetenschap dat beide teams al gedegradeerd waren uit klasse 3A stond alleen de spreekwoordelijke eer op het spel om niet laatste te worden.

Vanaf het begin af aan werd duidelijk dat Hugo Boys dit beter oppakte dan DWOW. In de 7e minuut schot Bob de Wit op de paal. In de daar
Op volgende corner werd de bal ternauwernood door een DWOW speler van de lijn gehaald. Na een onderschepping van Thomas Ursem belande de bal bij Giel Borst die Bob de wit op maat bediende die vervolgens koel de 0-1 liet aantekenen. Hugo Boys ging door en in de 15e minuut was het Jos Rendering die de bal onderschepte en Thijs Wolkers alleen voor de keeper van DWOW bracht. Met iets wat geluk ging de bal over de keeper 0-2. Hugo Boys bleef aanvallen en Bob de Wit verraste de keeper van DWOW met een laag schot in de korte hoek 0-3. Niet lang daarna was het wederom Giel Borst de aangever op Thijs Wolkers die de 0-4 op het scorebord bracht. Het verzet van DWOW was gebroken.

Desondanks wist DWOW de 1-4 te maken. Vlak voor rust mocht Giel Borst de rusttand bepalen op 1-5.

Na rust kwam Hugo Boys met twee invallers Nick Melten en Bas Haisma zij vervingen Ferry Slijkerman en Martijn Hand. Het veranderde niets aan het spelbeeld. Na geklungel van de keeper van DWOW liet Thijs Wolkers zijn derde treffer van de middag noteren. Niet lang daarna kwam de 1-7 op het scorebord.
Na een vlot lopende aanval waar beide invallers bij betrokken waren kon ook Bob de Wit zijn derde van de middag maken. Thomas Ursem kreeg een publiekswissel. Kylian Groot was zijn vervanger.
Met een vliegend afstandsschot bracht Nick Melten de stand op 1-8. Hugo Boys geloofde het wel en mocht DWOW de eindstand bepalen op 2-8. Ondanks dat de degradatie al weken een feit was heeft Hugo Boys op een waardige wijze afscheid genomen van klasse 3A en trainer Gosse Bosma.
Het vertoonde spel van de afgelopen drie wedstijden en spelers die terugkomen op hun oude niveau geeft vertrouwen voor het komende seizoen. Verslaggever Wim Haisma

Geschreven door: Wim Haisma